Три театъра в Македония отмениха българската постановка ''Вражалец''

OFFNews 27 януари 2023 в 18:55 4436 3

Три театъра в Македония отмениха българска постановка

Снимка Фондация Българска Памет

Три театъра в Македония отмениха българската постановка

Българската театрална постановка “Вражалец”, която трябваше да гостува в три македонски града в началото на февруари, няма да се състои.

Гостуването бе по инициатива и финансиране на Фондация Българска Памет и българското външно министерство и трябваше да се състои на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица.

“Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието - поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там. Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката “Вражалец” няма как да гостува в Северна Македония на този етап”, заявиха от екипа на Фондация Българска Памет.

Организаторите казаха още, че "желанието им да зарадват и усмихнат хората в Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

27.01 2023 в 19:20

Добре де, аз ли не разбирам? В последните няколко години има много провокации и от двете страни, до степен - и у нас, и там - да не се засягат само крайните националисти, ами с новини като тази да се насажда емоция и в нормалните хора. И, разбира се, медиите го раздухват, защото емоции = кликове.

Аз не мисля, че сме слабата страна по спора (за разнообразие...). Както беше казал един колега преди време - нека тези с българско самосъзнание да си дойдат тук, държавата да помогне с релокацията, пък там да си ги оставим да се развиват по какъвто начин искат. И да не ги дразним, изобщшо - да ги игнорираме и да не се занимаваме с тях.

Ние им трябваме за образование, паспорти, стоки, работа, пазар и най-вече за допускането им в ЕС, за да могат и техните руско-турски (руско-албансски?) партии да цоцат еврофондове, както е прието. Те ни трябват за какво? Туризъм до Охрид?

Толкова е просто да живеем по-добре и да не се ядосваме за глупости...