Уъркшоп 'Имало едно бъдеще' с Диана Петрова

OFFNews 09 юни 2020 в 10:24 2216 0

Уъркшопът "Имало едно бъдeще" е първият уъркшоп от поредицата „Затвори очите си и погледни! / СтолицаЛитература за ученици – Виртуално издание"

СтолицаЛитература за ученици ще включи поредица от уъркшопове по писане, вдъхновени от Джеймс Джойсовото „Затвори очите си и погледни!", с което целим както да отбележим 30 години от българо-ирландските дипломатически отношения, така и да провокираме подрастващите да си представят света след пандемията и разказа за живота преди нея, който бъдещето ще предложи. Заниманията по писане за младежи ще бъдат водени от бивши и настоящи участници в Созополските семинари по творческо писане.

Очаквайте информация скоро и за следващите два уъркшопа от поредицата, които ще са под ръководството на българския автор Димитър Кенаров и ирландската писателка Джен Карсон.

Поредицата се осъществява с подкрепата на програма „Култура", дирекция "Култура" на Столична община.

Уършопът „Имало едно бъдеще!" с Диана Петрова ще използва приказния модел, за да провокира учениците да си представят света след изолацията, както и от позицията на бъдещето да разкажат миналото преди пандемията Ковид 19.

Уъркшопът ще се проведе изцяло онлайн. Приемат се кандидати на ученици между 14 и 18-годишна възраст от територията на цялата страна.

Краен срок за кандидатстване: 24:00 часа, 20 юни, 2020 г.

За повече информация и ако желаете да кандидатствате, моля последвайте линка.

Диана Петрова има четири книги с приказки за деца и възрастни, две от които са бестселъри на българския пазар. Това са: „Мъдри приказки за деца и родители" и „Приказки за цялото семейство". Освен в прозата за деца, тя се изявява и на полето на романовата литература със своите пет романа. Диана Петрова е бивш участник в Созополския семинар по творческо писане, провежда семинари и уъркшопи за деца във формацията „Заешката дупка" и е била жури в продължение на две години в конкурса за подрастващи „Петя Дубарова" и този на фондация „Тебешир". Тя печели награда „Бисерче вълшебно" и номинация в конкурса на корпорация „Развитие" за български роман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови