В Античния театър в Пловдив ще е световната премиера на Vivaldi Metal Project

Владимир Йончев 24 август 2018 в 12:38 7065 0

На 23 септември в Античния театър в Пловдив ще бъде световната премиера на един изключителен музикален проект, който стана легендарен, още преди широката публика да го е видяла на живо.

Vivaldi Metal Project е грандиозен прект на италианеца Джузепе Йампиери с артистичното име Maestro Misteria. Идеята е да се създадат нови композиции с вплетени в тях мотиви на Антонио Вивалди.

В проекта са ангажирани 130 музиканти, сред които най-именитите звезди в съвременния тежък и симфоник метъл. Сред тях са и трима българи - Цена Стефанова и Димитър Белчев, които са певци в проекта и Живко Коев - автор на част от композициите и на повечето от аранжиментите.

Макар че VMP вече имат издаден двоен албум (в единия диск композициите са в метъл вариант, а в другия - в акустичен), доскоро те никога не бяха се събирали на концерт (ако не се броят няколко изяви в редуциран състав). Техният първи концерт беше през юли в Китее, Финландия по времето на т. нар. Nightwish days - фестивал в родния град на знаменитата групя, в който техният учител - българинът Пламен Димов търси наследниците на Nightwish, а мнозина смятат, че това са именно Vivaldi Metal Project.

OFFNews имаше шанса да присъства на Nightwish days. Подробно описание на първия коцерт на VMP можете да прочетете тук.

Организатор на концерта на VMP в Пловдив е Тангра Мега рок. Концертът е част от фестивала Sound of the Ages. Билетите за третата вечер, в която са Vivaldi Metal Project струват 30 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. В деня на концерта билетите ще са по 35 лв.

Силна е програмата и за другите два дни на фестивала.

На 21 септември е кралицата на рокабили и джазирания блус Имелда мей.

На 22 септември е барабанистът и основател на Dream Theater Майк Портной, който ще свири с новата си група Sons of Apollo и оркестъра на Държавната опера в Пловдив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови