В Киномания 2018: Деца получават "Оскар" за създадени от тях филми

ОFFNews 13 ноември 2018 в 18:11 1859 0

Детски кинофестивал за първи път става част от Киномания 2018. На 17 ноември 2018 г. ще бъдат раздадени детските "Оскар"-и за най-добрите филми, създадени от деца.

В рамките на програмата ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Селектирани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14-годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, деца са актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.

Специално жури ще селектира най-добрия игрален и най-добрия анимационен филм, най-добра актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий в игралните и най-добра адаптация, декор и сценарий в анимационните филми.

Нелеката задача за подбор е поверена на: Никола Николов – представител на кино центъра UFO в Долна Малина, Преслава Преславова – киножурналист, любимата на децата певица Нора и Петьо Петков-Шайбата - актьор и водещ.

„Децата се оказаха по-креативни отколкото можем да предположим. В детските им съзнания се крият чисти и неповторими истории, създават интересни сюжетни връзки. Затова всеки един от филмите, създадени от тях е уникален“ – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на кино работилниците.

Събитието ще се проведе на 17 ноември 2018 (събота) от 11 часа, а билетите са на цена от 5 лв. и могат да бъдат закупени от касите на НДК, кино Люмиер Лидл и онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови