'Възвишение' с ексклузивни прожекции в Лондон, Виена и Копенхаген през април

ОFFNews 29 март 2018 в 13:20 2227 0

След забележителния зрителски успех в България и наградата за най-добър балкански филм на 22-рия Международен „София филм фест“, игралният филм на режисьора Виктор Божинов „Възвишение“ ще бъде представен на официални прожекции в Лондон, Виена и Копенхаген.

Първи, на 8 април, лентата ще видят зрителите в Копенхаген. Следва Виена с две събития на 13 и 14 април, където филмът ще бъде показан като част от програмата на фестивала CEE International Film Festival, а най-голяма и бляскава се очертава да бъде прожекцията в Лондон на 21 април в кино Curzon Mayfair, намиращо се в близост до Бъкингамския дворец. В столицата на Великобритания се очаква да пристигне и голяма част от екипа: Виктор Божинов, Антон Бакарски, Иван Дойков, Оксана Шаламанова, Нина Алтъпармакова, както и актьорите Алек Алексиев, Стоян Дойчев и Филип Аврамов.

Предстои да бъдат обявени и още дати и градове от турнето.

„Възвишение“ се превърна в най-гледаният български филм за последните 7 години. Режисиран е от Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица „Под прикритие“ и редица други телевизионни проекти. Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „Под прикритие“, както и българският игрален филм „Мисия Лондон“.

Повече информация за събитията ще намерите във фейсбук страницата на “Възвишение“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови