„Възвишение“ тръгва онлайн от 23 май

ОFFNews 15 май 2018 в 12:10 8756 0

Българите по цял свят ще имат възможност за първи път да гледат легално и във високо качество филма на режисьора Виктор Божинов „Възвишение“.

След забележителния успех по кината, лентата ще бъде представена на 23 май в платформата на НетераТВ.

„Възвишение“ ще бъде достъпен като допълнителна услуга на онлайн платформата. Награденият за най-добър балкански филм на 22-ия Международен фестивал „София филм фест“ ще може да бъде купен или нает, независимо дали желаещите да го гледат са абонати на платформата. 

Най-гледаният български филм за последните 7 години, „Възвишение“ е първият пълнометражен проект на режисьора Виктор Божинов и е базиран на едноименния роман на Милен Русков. Филмът разказва за двама „полу-революционери, полу-разбойници” Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които през 1872 г. взимат участие в Арабаконашкия обир на Димитър Общи (Филип Аврамов), след което търсят Левски, за да му предадат важно писмо.

Двамата се озовават захвърлени в природата, на трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства, което ги отвежда до възвишение, където истината не може да остане скрита. „При създаването на този филм за нас водещо е било качеството, както художествено, така и технически. От тази гледна точка е удоволствие да работим с Нетера ТВ и вярваме, че именно благодарение на тази платформа българите в страната и по света ще имат възможността да гледат нашия филм. Отново  и отново“, споделя режисьорът Виктор Божинов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови