Вятър, вода, огън и земя завихрят 'Магията на танца' на ансамбъл 'Чинари' на 12 декември в НДК

ОFFNews 27 ноември 2019 в 13:56 3088 0

В дните преди Коледа, когато топлината, любовта и вярата в доброто са по-силни от всяко друго време в годината, ансамбъл „Чинари“ докосва сърцата със съвременната фолклорна приказка „Магията на танца“.

Талант, красота, очарование, майсторство и професионализъм ще завладеят зала 1 на НДК на 12 декември.

В основата на сюжета на музикално-танцовия спектакъл са вечните теми за доброто и злото, любовта и омразата, мрака и светлината, претворени в четири основни картини, съответстващи на четирите природни стихии – вятър, вода, огън и земя. Като лексика „Магията на танца“ залага на традиционния български фолклор, претворен по иновативен и оригинален начин в контекста на съвременната стилистика. Изграден в ритмиката на съвременната музикално-танцова среда и в естетиката на съвременната сценография и костюми, спектакълът-импресия е модерно претворена приказка, кореспондираща еднакво успешно с всяко поколение и духовна нагласа.

Хореограф и режисьор на „Магията на танца“ е художественият ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов. Сред авторите на музиката и аранжиментите са композиторите Костадин Генчев, Кирил Добрев, Пейо Пеев, Костадин Атанасов, Петър Миланов, Димитър Димитров, Сергей Стойнов. С роли в спектакъла са и трио „Булгарина“ – най-новият формат на „Чинари“ (събрал таланта и очарованието на ангелските гласове Любомира Павлова, Деница Стойкова и Радостина Николова), чиято дебютна песен „Химера“ гони върха в класациите и ще звучи за първи път на живо и група „Етнотикс“ - първата етно-рок група в България с женски квартет гъдулки.

Билети за спектакъла „Магията на танца“, на цени от 20 до 40 лева, можете да намерите на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови