Вижте номинираните филми в конкурса за късометражно кино на "Джеймисън"

Оffnews 09 февруари 2017 в 14:21 4228 0

Енергия, творчески потенциал, безкрайно много усилия на десетки екипи са вложени във филмите, които кандидатстваха през 2017 година за участие в конкурса Jameson Short Film Award.

Вижте номинираните за в конкурса за късометражен филм Jameson Short Film Award, селектирани от Александър Станишев – оператор, Анастас Пунев – кинокритик, Иван Бърнев – актьор, Кристина Грозева – режисьор, Тома Вашаров - режисьор, носител на наградата за 2016 година.

Избраните филми по традиция са 12 на брой, подредени по азбучен ред на заглавията:

"20 ритника", реж. Димитър Димитров

"Баща", реж. Ивайло Минов

"Благодаря ти", реж. Невена Йовчева

"Добри", реж. Орлин Милчев

"Дрехи", реж. Веселин Бойдев

"Капия", реж. Елена Тончева

"Крило на дракон", реж. Антония Милчева

"Леа", реж. Павел Павлов

"Песен", реж. Цветомир Матев

"Преди да заспя", реж. Николай Тодоров

"Пътуваща старана", реж. Весела Данчева, Иван Богданов

"I Don’t Want to Grow Up", реж. Филип Андреев

Международното жури на 21-вия София Филм Фест ще посочи победителя измежду 12-те филма, а наградата в размер на € 6 000 ще бъде връчена на неговия режисьор на официалната церемония за раздаване на наградите на София Филм Фест – на 18 март 2017 година.

„Наградата Джеймисън” се превърна в една от институциите на София Филм Фест и заедно с Международния конкурс и София Мийтингс - един от двигателите на фестивала, които го изстреляха в орбитата на ключовите киносъбития в Централна и Източна Европа. 

Създадена преди 17 години, „Наградата Джеймисън”  продължава да бъде сериозна мотивация за младите българските режисьори. Съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската асоциация на филмовите фестивали, наградата първоначално се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови