'Вуйчо Ваньо' в Театър 'Възраждане'

ОFFNews 14 ноември 2019 в 14:37 2077 0

Спектакълът на Театър "Възраждане", отличен с първи специален приз на 13-тото издание на ITF SkupiFestival можете да гледате на 17 ноември от 19.00 часа.

Чехов оставя Човека, захвърлен във Времето. В неговото минало и непоносимо настояще. Времето е основно действащо лице. Времето неусетно те превръща в странен тип, особняк. Човекът се спира за миг и започва дълго да анализира миналото, да открива пропуснатите възможности, ревизира щателно всяко кътче от стаите на паметта.

Невъзможно е да подредиш по новому тези стаи. Там вече е запечатано и всичко е описано като на местопрестъпление. Това е твоето Дело. Непоправимото вече се е случило. Непоправимо е. Да заспиш... Не можеш. Да започнеш отначало, но какво... откъде да започнеш? Трябва да запълваш Времето. Трябва да го храниш. Времето е особен съквартирант - храни се мълчаливо. То мълчи дълго, а после започва да говори. Говори и говори и не спира. Проглушава ти ушите. Не можеш да го спреш. Човекът е само минало. Младостта се оглежда в старите снимки. Съществува ли бъдеще? Съществува само, когато се превърне в минало ? Но ние живеем в настоящето. Сега.

Представлението е  под режисурата на Григор Антонов; сценография и костюми: Борис Далчев и Михаела Добрева; композитор: Христо Намлиев; със Свежен Младенов, Жана Рашева, Роберт Янакиев, Виттория Николова, Георги Златарев, Ивет Радулова, Гергана Кофраджиева, Йордан Ръсин, Боян Младенов.

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови