Започнаха записванията за майсторските класове на Димитър Маринов

OFFNews 15 ноември 2019 в 14:15 3834 0

Димитър Маринов - актьорът, който развя българско знаме на сцената на "Оскар"-ите, ще води майсторски класове в България. Актьорът открива своята Академия за актьори в НДК, а записванията вече са в ход, съобщава БНР. Академията ще продължи от 25-и ноември до 6 декември.

Целта на срещите на Димитър Маринов с младите актьори не е да ги учи на актьорство, а да сподели опита си от Холивуд и да ги поощри да следват мечтите си. За да насърчи и провокира участниците, той ще представи техники и похвати от школата на Бернард Хилър и на „Маринов актърс студио“, съчетани с най-ценното от американската система на обучение за подготовка на актьори в кино индустрията.

В Академията за актьори в НДК могат да участват всички с професионален опит, както и такива с интерес към актьорската професия – тийнейджъри и възрастни до 35 години.

"Аз не идвам в България, за да преподавам актьорско майсторство за кино, телевизия и реклама. Аз идвам, за да споделя системата и да демонстрирам начина, по който се работи в САЩ, в студиото на Бернар Хилър, в моето студио, и въобще школите в Америка. Как младите хора научават първите стъпки или влизат в различни техники. Това е целта на тази академия, защото, съгласете се, за 3 дни по 5 часа на ден аз не мога да дам пълното актьорско образование на когото и да било. Но на хора, които са или желаят да влязат в тази индустрия, на едните бих могъл да дам елементарните стъпки идеи – те да си направят разликата от това, което учат в България, за да си изберат кой начин за тях най-добре работи", казва пред БНР Димитър Маринов.

"Нашата професия не е показване, а представяне. Ти не може по никакъв начин да решиш да ставаш актьор, за да си известен и популярен. В нашата професия сам създаваш своето бъдеще, а известността ти я дават другите, след като успееш, ако успееш. Много хора си мислят, че нашата професия е индивидуалност. Ние индивидуално работим, но колегиално и колективно се пласираме. Най-голямото удовлетворение за мен е, когато предавам опита си и наученото на други, за да могат те да поправят грешки, които аз съм правил, и да влязат в играта по-бързо", споделя актьорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови