Започва най-дългата нощ на Пловдив

OFFNews 13 септември 2019 в 12:27 2237 0

Най-дългата нощ на Пловдив започва тази вечер и продължава до 15 септември, под мотото "Общо място".

В програмата са включени 110 предложения към публиката от всички сфери на изкуството - театър, кино, визуални изкуства. В Нощта се включват и много читалища, библиотеки, религиозни храмове и общностни центрове.

Артисти ще излязат на площадите на града, ще отворят и театрите, а музикалните клубове са приготвили многобройни изненади. Предвидени са и събития за най-малките.

Като част от програмата на „Пловдив 2019“, през 2019 г., под мотото „Общо място“ с куратор Владия Михайлова, НОЩта ще ни срещне с български и международни художници и артисти, поставяйки акцент върху необходимостта да утвърждаваме общите места на диалог и среща и да изграждаме заедно силни концепции за свят.

Както всяка година и през 2019 г. в събитието ще бъдат включени специално създадени проекти на автори от Германия, Швеция, Австрия, Турция, Франция, Израел, САЩ и др., както и множество инициативи, разработени с културните институти в страната. Най-малките зрители също няма да останат разочаровани с ежегодно провеждащата се специално за тях част от програмата „Малката НОЩ“.

Повече за програмата, местата и участниците в НОЩ/Пловдив може да откриете в сайта на събитието www.night.bg , както и във фейсбук страницатаwww.facebook.com/museum.night.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови