Започва третото издание на кампанията #ВМУЗЕЯСМЕ

OFFNews 21 март 2018 в 15:23 2024 0

За трета поредна година фондация „Америка за България” обявява началото на кампанията за наградата #ВМУЗЕЯСМЕ 2018. Крайният срок за кандидатстване е 30 април 2018.

Наградата се връчва в три категории: „Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5000 лв. Идеята е с този ресурс наградените организации да продължават да развиват своите програми за достъп.

Право на участие имат само юридически лица: държавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и организации с нестопанска цел. Наградата се дава за съществуващи проекти и програми, които вече работят, а не за нови идеи.

Повече за критериите, категориите, в които се връчва наградата и условията можете да намерите тук: www.sdecata.com.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 юни в археологическия резерват „Абритус“ в Разград.

Журито е в състав Любен Панов, директор „Български център за нестопанско право“ и един от създателите на наръчника „Набиране на средства от музеите в България“, Ивелина Кючукова, археолог, инициатор и ръководител на „Салон на музеите“ - едно от най-големите събития с музейни сбирки на столични и регионални музеи, Евелина Павлова, радио и телевизионен журналист, създател на първото интернет радио посветено на децата-Radio Family и Иван-Александтр Кютев, един от представителите на новата вълна български артисти, които прекрачват границите на установените разбирания за „изкуство“ и пренесят творчеството от музеите, залите и галериите в градски пространства.

Награда #ВМУЗЕЯСМЕ е създадена с цел развитието на публика, организиране на детски и семейни програми за достъп, както и създаване на партньорства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови