Железниците обявяват фотографски конкурс

OFFNews 01 ноември 2018 в 14:00 2270 0

Любителите на железопътния транспорт в България имат възможността да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс. 

Той е организиран от  общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER). Има за цел да разпространи човешкия и позитивен имидж на железниците в Европа и да стимулира творческото мислене на пътуващите с този вид транспорт.

Темата на конкурса е "Железниците - гръбнакът на европейската мобилност". Ще бъдат отличени 12 снимки, които се доближават най-много до темата. Те ще бъдат представени на 20 февруари 2019г. на Европейските железопътни награди CER/UNIFE в Брюксел. 

Фотографиите могат да се изпращат своите творби на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: http://www.cer.be/forms/railway-photography-contest, като срокът е до 30 ноември 2018г. 

Шансовете сред отличените фотографии да срещнем български представител са големи, тъй като в миналогодишното издание на конкурса е избран и български участник.

Могат да се изпращат до 5 фотографии, като всяка трябва да бъде с висока резолюция с ширина поне 1600 пиксела.

Участниците трябва да протежават всички права върху фотографиите и допуснатите снимки не трябва да изобразяват конкретно разпознаваеми влакове и търговски компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови