Журито на Международния конкурс на СФФ отново събра признатите имена от световното и бг кино

Йоанна Димитрова 14 март 2018 в 18:22 2341 0

22-рото издание на София филм фест започна, а журито на Международни конкурс традиционно включва едни от признатите имена на световното кино - Илдико Енеди (режисьор), Ралица Петрова (режисьор), Клаудия Ландсбергер (програмен консултант), Милан Малич (актьор) и Георгий Овашвили (режисьор).

„Изключително щастлива съм, че тази година на фестивала има толкова много български филми. Радвам се, че младите колеги ентусиасти имат достатъчно страст, за да се справят и да се преборят с трудностите“, коментира Петрова, режисьор на наградения с 27 приза пълнометражен филм „Безбог“, който бе и големият победител на миналогодишния София филм фест.

Журито беше единодушно относно критериите, според които ще определя победителите – искрена и автентична история, която да завладява с кинематографичния си език и съдържание, което да накара зрителя да се замисли върху това, което е видял.

„Впечатлена съм от разнообразието от филми тази година. Има за всеки по нещо, което е чудесно! Публиката на фестивала също е много разнообразна, а тази програма е изпълнена с различни стилове, сюжети, режисьори и има много филми, които няма да може да се видят друг път. Организацията е на високо ниво!“, коментира Ландсбергер.

Тя, заедно с колежката си Илдико Енеди дадоха ценни съвети относно създаването на качествени сценарий и продукция, а Малич и Овашвили коментираха спецификите на филмите, с които участват във фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови