Звезда на австрийската опера пристига с Strauss Orchestra Vienna в НДК

OFFNews 30 октомври 2017 в 13:38 5051 0

Елизабет Ярман.

Strauss Orchestra Vienna са подготвили една специална изненада за всичките си верни български фенове на 8 декември 2017 г., когато в Зала 1 на НДК ще изнесат своя най-нов грандиозен спектакъл.

Към оригиналния австрийски оркестър ще се присъедини и блестящата и позната в цяла Европа солистка, колоратурният сопран Елизабет Ярман.

Певицата печели международна слава заради уникалния си певчески талант, комбинация от изключително експресивен и силен глас, комбиниран с деликатен източен диалект. Освен с невероятните си гласови данни, Елизабет печели публиката и с изключително силното си артистично присъствие, особено що се отнася до по-леките, комедийни роли – неин специалитет. Успешно се превъплъщава в най-обичаните роли от безсмъртни класически произведения като Папагена във "Вълшебната флейта" от Моцарт, Гретел в "Хензел и Гретел" на Хъмпърдинг, Франци в Щраусовата "Виенска кръв", Щаси - “Царицата на чардаша” от Калман и др.

По случай коледните и новогодишните празници, от продуцентска компания АРТ БГ са предвидили промоционални условия за билетите за концерта на Strauss Orchestra Vienna, които ще станат ясни съвсем скоро. Билети може да закупите на касите на "Ивентим" и онлайн.

Репертоарът на Strauss Orchestra Vienna на 8 декември е подготвен специално за софийската публика и ще включи освен любимите щраусови композиции, така и разнообразие от форми на класически танци и не на последно място умело подбрани оперетни фрагменти. На сцената, както винаги, ще дирижира брилянтният Петер Гут - международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус. Извел Виенската Оркестра на турнета в почти всички държави в Европа, Азия, Америка, Петер Гут е и един от малкото диригенти в света, които ръководят оркестъра с цигулка в ръка.

Наричани още “Крале на валса”, по традиция от десетилетия насам Strauss Orchestra Vienna ще се включат и в обичайния новогодишен концерт във Винер Концертхаус, Виена, на 31 декември тази година. Радващи се на безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, оркестърът изпълва залите с посетители от цял свят, дошли да се насладят на незабравимо изживяване с безсмъртната класическа музика от Йохан Щраус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!