Колко трудно е да имаш перфектния профил в Instagram?

OFFNews 20 март 2018 в 12:53 31360 1

Всеки, който е прекарал известно време в Instagram, знае, че цветните тематични подредби са навсякъде. Отваряте профилите на известни блогъри в социалната мрежа, за да се насладите на перфектна цветно координирана страница. Дали ще бъдат с мотиви на океана и синята вода, или може би ще бъдат в розовата тоналност и всичко ще е в красиви и нежни цветя, техните профили са перфектни, а нашите изглеждат като истинска блъсканица от цветове и тематики.

Средностатистическият потребител на Instagram вероятно не влага твърде много мисъл в това какво и кога публикува в профила си. Но за влиятелните потребители на социалната мрежа снимките им трябва да бъдат перфектно структурирани – смислово и стилово.

Един от най-честите начини, по които тези фото гении представят себе си и живота си, е чрез внимателно подбрана цветна палитра.

"Изграждането на хармонична тема в профила ви е важно, ако искате да привлечете повече последователи и спонсори", отбелязва публикация в блога на Later.com, приложение за планиране на публикации в Instagram.

Имайки предвид това, искахме да знаем: Колко всъщност работа е поддържането на тематичен профил? Какво е животът през един цветен обектив?

Съветите си по тези въпроси дават четирима души, които като че ли са усвоили изкуството на цветната палитра.

Как избирате цвета, който да е на фокус в снимките ви?

Стефи Дегреф е една от известните потребители на Instagram. Тя е избрала за тема на профила си топлите цветове и основно нюанса на жълтото, известен като „горчица“.

„Сякаш животът ми е този цвят, ако това има смисъл. На моята сватба всички шаферки бяха облечени в този нюанс и той беше темата на събитието. Моят диван е цвят горчица. Сякаш този цвят ме привлича. Реших, че не искам да нося дрехи, които ме карат да се чувствам неудобно, а този цвят е изключително комфортен. И преди да се усетя, той стана център на профила ми. Първоначално случайно, днес вече умишлено“, разказва Стефи.

Истинско предизвикателство е да се живее в свят от един цвят или нюанс

Стела Мария Баер е друг „властелин“ на социалната мрежа. Тя набляга на светлите и пастелни цветове и нюанси и разказва, че за да се поддържа една тема, се изисква много планиране на всяка снимка.

„Трябва да пазарувате цветовете, в които искате да бъде профила ви, трябва да се снимате само на места, които са в унисон с тематиката. 90% от времето, когато пазарувам, избирам дрехи, които са подходящи за снимки, не толкова за ежедневието. Има цветове, които са изключително красиви, но не мога да нося, защото не се вписват в профила ми. Например, лилавото е изключително хубав цвят, но аз трябва да го изключа от снимките си, защото се различава сериозно от темата ми“, споделя Стела.

Всяка снимка изисква много обработка

Блогърът Иисус Кастило Руиз, чието мото е „Вярвам в розовото“, е известен с това, че фокусира всичко в този женски цвят. По негови думи всичко мъжко е в синьо и затова той е предпочел да бъде щастлив и в розово, отколкото да бъде приет добре от обществото.

„Обработката на една снимка се извършва за около 30 минути. В зависимост от това дали снимам с телефон, или фотоапарат, използвам различен софтуер и програми“, разказва Руиз.

Той добавя, че се е случвало дори да променя изцяло цвета на даден елемент на снимката, защото не е в унисон с темата.

Но дали тези хора се уморяват да подбират цветовете, темите и фона на снимките?

На този въпрос отговаря Instagram звездата Ноел Даунинг.

„Обичам тези цветове толкова много, че не разбирате“, каза тя, като отбеляза, че едно нещо, от което й е омръзнало, е да купува същите неща отново и отново.

„Имам жълта жилетка, което обичам изключително много и бих искала да я нося всеки ден, но тъй като съм моден блогър, се опитвам да намеря най-новата жълта жилетка, за да могат моите последователи също да я закупят. Тази част е доста изморителна, защото често си мисля: „Защо трябва да намеря още една жълта дреха? Аз вече си имам такива, които си обичам“. Гардеробът ми започва да се смесва в едно, но никога няма да се откажа от този цвят. Просто го обичам прекалено много“, коментира Даунинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови