Магазините Barneys искат защита от фалит

OFFNews 06 август 2019 в 19:12 2106 0

Снимка REUTERS/Shannon Stapleton

Американската верига за луксозни стоки Barneys New York Inc (Барнис) подаде заявление за фалит по глава 11 от американския търговски закон. Веригата търси купувач, тъй като не може да се справи с растящите наеми, а досегашните ѝ опити за продажба се провалиха, предава Би Би Си.

Веригата е намерила 75 милиона долара ново финансиране от филиали на Hilco Global и Gordon Brothers Group, които имат за цел да му помогнат да продължи да функционира, докато навигира в съда.

От изданието пишат, че търговецът ще затвори магазини в Чикаго, Лас Вегас и Сиатъл, заедно с пет по-малко концептуални магазина и седем локации на Barneys Warehouse.

Кризата в Barneys се задълбочила поради рязкото увеличение на наемите в своя водещ магазин в Манхатън на Медисън Авеню като от 16 милиона долара те скочили до 30 милиона. Именно това е причината от седмици веригата да търси купувач или инвеститор.

Обяснява се, че ситуацията е възникнала поради натиска от страна на онлайн търговците на дребно, които се появяват с възхода на Amazon.com Inc и изтласкват изобилието от традиционни търговци до финансовата граница или ги довеждат до пълен провал.

Емблематичният магазин на Медисън Авеню обаче ще остане отворен, както и други четири локации.

„Съветът и управителният екип на Barneys предприеха решителни действия, като влязоха в процес, контролиран от съда, който ще предостави на компанията необходимите инструменти за провеждане на процес на продажба, преглед на текущите ни лизингови договори и оптимизиране на дейността ни“, казва изпълнителният директор Даниела Витале.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови