Можем ли да забогатеем без да сме талантливи

Йоанна Коларова 19 август 2018 в 13:26 6180 1

Снимка Pixabay

Чували ли сте за Лиза и Лена? Те са две близначки от Германия, които без отличителен талант успяха да се превърнат от обикновени 14-годишни ученички в милионери.

Те не умеят да пеят, да танцуват, да рисуват. Дори не разсмиват хората със собствени комедийни клипчета. Въпреки това те обикалят целия свят, за да се срещат с феновете си.

Как тези деца са постигнали такъв успех? Като публикуват 13-секундни клипчета на песни в една от десетките социални мрежи, но без да пеят. Лиза и Лена просто движат устните си едновременно със записа на оригиналния изпълнител. Благодарение на това "умение" те имат над 40 млн. последователи в социалните мрежи и собствена марка дрехи. Двете дори записаха собствена песен, която стана хит. Лиса и Лена снимат фотосесии за световно известни марки дрехи, аксесоари и козметика. Двете имат канал в Youtube с над 700 000 последователи. 

Българският пазар е малък, но дори и тук има хора (влогъри), които печелят пари чрез социалните мрежи и Youtube. Разликата между тях и Лиза и Лена е, че те разработват собствени идеи и теми.

Емил Конрад е най-известният роден влогър. Той създава комедийни клипове и е първият в България, който достигна 100 000 абонати в Youtube. Емил има 5 публикувани книги, както и тениски и тетрадки с неговия лик. Стан е влогър от Пловдив, който също има публикувана книга. 

Стефи и Боряна Стефанова са най-популярните български в Youtube и често работят заедно с различни козметични марки, магазини и центрове за пазаруване.

Сред български блогъри има и такива, които започнаха да пускат и собствени песни. Такива са Павел Колев и Ицака, Чоко и Пик Пук също, които само за една година направиха няколко песни с милиони гледания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови