На Фарьорските острови се търсят съпруги

OFFNews 28 април 2017 в 16:15 18406 0

Снимка BBC

Фарьорските острови изпитват сериозен недостиг на жени. По тази причина местните мъже все по-често търсят съпруги от чужбина, по-специално от Тайланд и Филипините.

Над 300 жени от Азия вече са се заселили на островите, разположени между Шотландия и Исландия. Тази цифра не изглежда голяма, но не е и малка на фона на население от 50 000 души. През последните години островите страдат от демографски срив, тъй като младите хора напускат, често в търсене на образование, и не се завръщат. Оказва се, че жените са по-склонни да се заселят в чужбина. 

Това на свой ред кара фарьорските мъже да търсят романтика отвъд островите. Мнозина срещат азиатските си жени онлайн – чрез уебсайтове за запознанства или в социалните мрежи.

За новопристигналите културният шок може да бъде много голям. Официално част от Кралство Дания, Фарьорските острови имат свой собствен език и много характерна култура, особено когато става дума за храна. Ферментирало овнешко, сушена треска, месо от китове и кълнове са типични за островите.

И макар че никога не става толкова студено, колкото в съседна Исландия, климатът е изключително влажен и хладен. На това място горещ летен ден е, когато термометрите покажат 16 по Целзий.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови