Над 50 'приказки за готвене' в най-новата изненада от Lidl

OFFNews 06 декември 2019 в 17:27 6617 0

В навечерието на най-семейния празник – Коледа, Lidl ще зарадва своите клиенти с традиционни български рецепти, събрани в специалното издание „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“. През декември веригата ще даде възможност на своите потребителите да се сдобият с новата книга, представяща не само рецепти, а истории за родната кухня, събрали интересни факти и легенди около произхода на всяко ястие.

В периода от 2 до 22 декември при пазаруване в търговската мрежа на Lidl за всеки 25 лв. от стойността на покупката в една касова бележка клиентите ще получават по 1 точка, а при 5 събрани точки ще могат да се сдобият с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“. Повече информация и пълните условия на активацията могат да бъдат открити на www.lidl.bg/kniga.

В книгата всички потребители ще могат да открият как да приготвят ястия от традиционната национална кухня, както и споделени рецепти, предавани поколения наред в родове от различни региони в страната. „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ е създадена под редакцията на Мария Маркова, гл. ас. д-р към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която представя и историята на основните продукти и продуктови групи, известни в България от векове.

Всяка рецепта е придружена от етнографска бележка с информация за произхода на ястието или продуктите, използвани в него. Написани увлекателно и придружени с изящни фотографии, рецептите са превърнати в истински приказки за готвене. Сред тях има отдавна забравени български ястия като барабойника, суджучената каша, белия мъж, петмеза от круши, както и любимите традиционни гозби като пататник, чомлек и добруджанска яхния, които оживяват през кулинарния прочит на Шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков. През топлината на домашния уют, пресъздаден на страниците на книгата, читателите ще могат да надникнат далеч назад към корените на българското и да научат повече за традициите ни.

В новата книга Лидл България представя и едни от най успешните български производители, с които компанията работи в посока съхраняване и развиване на родните вкусове и продукти. Репортажните фотографии от срещите между шеф-готвачите и производителите разнообразие от автентични български продукти, отглеждани с любов и отговорност у нас. Компанията активно работи съвместно с български производители за разработване на местни продукти, защото вярва, че качествените локални продукти са в основата на любимите ни родни ястия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови