Небостъргач в Сеул счупи 3 световни рекорда

OFFNews | 21 април 2017 в 10:2432332

След шест години изграждане Lotte World Tower с височина 555 метра беше открита този месец, поставяйки три световни рекорда и променяйки завинаги силуета на Сеул. Не само че тя е най-високата кула в Южна Корея и петата по големина в света, a в нея се помещава най-високата остъклена обсерватория.

Но не това е най-впечатляващото в тази сграда.

Lotte World Tower разполага с най-високия и най-бърз двукрилен асансьор в света - Sky Shuttle, който изстрелва пътниците от сутерена до наблюдаващата кула на 121-вия етаж в рамките на една минута, тоест 10 метра в секунда.

От върха на половинкилометровата кула посетителите могат да разгледат центъра на Сеул и планините около него.

Строителната фирма е наела американския производител Otis Elevator Company, за да създаде невероятния асансьор. Той представлява две прикачени кабини, разположени една върху друга, за да превозват посетителите до два етажа едновременно. Всяка кабина събира по 52-ма пътници и има настройката да свързва подземните етажи директно с обсерваторията без да спира на други етажи. В кабините има 15 OLED дисплея, които предлагат виртуална обиколка на Сеул по време на едноминутното возене.

Други известни структури, включващи този тип технология, са кантонската кула в Гуанджоу, Кулите Петронас в Куала Лумпур, Айфеловата кула в Париж и Бурж Халифа, в Дубай.

Освен обсерваторията, в сградата има огромно количество офиси, търговски комплекси и дори 7-звезден хотел.

Препоръчани материали
Hissarion

Рейтинг : 3058

21.04 2017 в 12:43 2
+ 0
- 0
Копието на тая кула в Скопие ще е с по-бръз асансьор по албанска технология.
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

21.04 2017 в 11:06 1

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук