Николета Лозанова със своя колекция бельо на Sofia Fashion Week AW 2018

OFFNews 22 септември 2018 в 17:33 7291 0

Финалът Sofia Fashion Week fall/winter 2018 предизвика същински фурор и надмина очакванията на публиката и участниците в своята последна вечер.

Най-добрите коафьори не само от България, но и от Страната на изгряващото Слънце, размахаха ножици и гребени в шоу, което е невиждано до сега по формата си.

Вечерта, освен посветена на големите бранша, представи и дефилета на облекла, сред които за пръв път колекцията на бельо на една от най-горещите “Мис Плеймейт” за всички времена – Николета Лозанова.

Настроението на публиката ескалира още в началото на вечерта от ексклузивното акробатично шоу, представено от балета на най-популярния нощен клуб Megami.

За своята неповторима визия Боряна Баташова бе избрала величествена черна рокля от Stoyan Radichev, а елегантният й колега Тео Тодоров бе в костюм от последната колекция на DESIZO MONNI. Двойката водещи приветства гостите и даде начало на големия финал на Sofia Fashion Week fall/winter 2018 в препълнената от зрители зала.

Колекцията Mystic na Стоян Радичев бе първата, на която се публиката се наслади. Според дизайнера, жената е загадъчна, екзотична и противоречива в природата си, а за да опише най-добре неопитомената женска натура, той по най-изящен начин е включил пера, камъни и умело подчертаване на формите в своята колекция. Елегантният черен цвят преобладаваше в представените рокли, които правеха дамите истински кралици на вечерта.

Мъжкото присъствие на сцената на най-престижния моден форум бе силно и категорично заявено с ревюто на модна къща Aggressor на дизайнерката Марияна Папаличева. Вдъхновена от арабската екзотика, колекцията прикова вниманието не само на нежната половина от публиката. Загадъчни арабски принцове, в костюми от елегантни материи, дефилираха на подиума под звуците на екзотична музика в стил “1001 нощи”.

За най-важните моменти в живота на всяка дама – от сватбата до всяко едно официално събитие, дизайнерката Поля Кинова представи неповторимите изцяло handmade couture рокли на своя утвърден моден бранд PALOMA FASHION.

Едно от най-популярните лица в България – Николета Лозанова направи и своя изкусителен дизайнерски дебют в седмото издание на Sofia Fashion Week. Самата тя споделя, че тръпката от това да си модел на сцената и това да бъдеш дизайнерът създал творбата си е в хиляди пъти по-силна и емоционална. Моделите на луксозното бельо на NL.for.you, които бяха презентирани пред публиката дадоха сигурна заявка за нов успешен и търсен продукт.

Поантата на вечерта беше мега спектакълът, подготвен от топ коафьори.

Christian of Roma отново изненада и очарова присъстващите със своя спектакъл 8 wonders Prêt- À- Porter и специална колекция рокли от Bridal Fashion

Виртуозът италианец - Северио Палма, плени публиката с магичното си шоу, в което пет носителки на титлата Мис България - Габриела Василева, Габриела Кирова, Магдалена Георгиева, Йовита Георгиева и Теодора Мудева, претърпяха магична и красива трансформация от неповторимия професионалист.

Фризьорът на първата дама в държавата - Любен Николов размаха ножици и създаде модели с продуктите на Mi Amante, в зрелищно шоу, вдъхновено от лейди Гага и представено до сега единствено в Лас Вегас.

Топ коафьорите Владимир Атанасов и Асен Наблатанов отведоха публиката в света на “Героите от улуцата” , а изненадата в ексклузивното им шоу бе появата на фолк звездата Галин.

Момичетата на Биляна Йотовска този път бяха изкусителки в стил Moulin Rouge. Те се довериха на българката спечелила бронз в едни най-престижните награди за коафьорство в Америка “Война на косите” - Цветелина Михайлова.

Неповторимото шоу от Code beauty hair salon беше едно от най-атрактивните, по идея на Борислав Сапунджиев - Урсула и екипът на салона Бисер, Лена, Марина. Моделите, част от коите клиенти на салона заблестяха на сцената с любезното съдействие на Goto dimanonds, Берна мода и Ванита, а за да завърши провокативните визии на моделите, Георги Русев се бе покрижил за гримът им. Всеки може да се докосне до това вълшебство в Code beauty hair salon hotel Marinela Sofia.

Огнян Филипов от L’Anza България демонстрира изящна хореография с помощта на балет “Фънки Мънкис”, а филмът “Широко затворени очи” вдъхнови топ коафьорът Емилия Балталиева, да представи шоуто си, посветено на вечната тема за мъжете и жените.

От другия край на света, японските топ коафьори - Хидеказу Хаяши и Кен Ян, представиха авангардно шоу с прически за българската марка професиалани бои за коса Kadiffe.
Хидеказу Хаяши е част от екипа на Sebastian Professional Азия. Близо 35 години на сцената Хаяши създава тенденции в световната мода за прически.Колегата му от Sebastian Professional Кен Янг спомогна шоуто на двамата японци, като същински “самураи” безстрашно да наложат от най-доброто от себе си. За своето участите те получиха специален поздрав от културното аташе на Япония в България -г-жа Мисаки Нишимура.

Гала вечерта от изданието на Sofia Fashion Week fall/winter 2018 привлече българският хайлаф за порен път. За да подкрепят вълнуващия дебют на Николета Лозанова, в публиката бяха нейната половинка футболистът Ники Михайлов и дъщеричката й Никол. Маги Желязкова-Сидерова - освен един от най-успешните ни модели, този път беше и в ново амплоа на репортер от “На кафе”. Сексологът и колоритна личност Наталия Кобилкина също уважи събитието, лорд Евгени Минчев, Мис Вселена България - Венета Кръстева, сестрата на лицето на модния форум Божидара Бакалова, Асдис Ран, Меги Савова, Цвети Разложка и още много други личности от родния елит.

След цялата палитра от емоции, която остави Sofia Fashion Week fall/winter 2018, гостите бяха поканени да отбележат края на модното събитие на годината на грандизоно “афтър парти” в клуб MEGAMI, на hotel Marinela Sofia. Достоен завършек на седмица отдадена на модата и изкуството, бе специално подготвената програма в стила на австрийския “Sezession” още т. нар. “Art nouveau”.

Sofia Fashion Week fall/winter 2018 бе повече от модно събитие и бляскаво шоу - българската седмица на модата бе послание на добрия вкус,едиността и това, че не само в приказките, но и в реалността красотата побеждава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови