Нил: 5000 години история

Пленителната поредица за живота и смъртта по бреговете на великата река, разказана от проф. Бетани Хюз, е по Viasat History

OFFNews 23 септември 2019 в 00:19 3637 0

Снимка Viasat History

Историческият тв канал Viasat History ще ви отведе на епично откривателсто пътешествие и ще ви разкаже истории за живота и смъртта по бреговете на най-дългата река в света - Нил.

„Нил: 5000 години история“ можете да видите в четири поредни вечери в 23:00 часа, от вторник, 24 септември. Поредицата ще пропътува почти 1000 мили от устието на могъщата река почти до границата със Судан.

В четирите ѝ части проф. Бетани Хюз – отличен историк, автор, водещ на тв предавания и страстен презентатор, ще използва уникалния си достъп и мрежа от контакти, за да се срещне лично с археолози, изследователи и местни хора, като разкрива изумителните останки на гробници, храмове и артефакти по бреговете на Нил.

В последните 25 години, Бетани се посвещава на това да разказва за миналото с обаяние. Специалист по древна и средновековна история и култура, тя посещава най-великите и най-необикновени паметници на Египет. Следвайки пътя на древните египтяни, Бетани пътува с няколко лодки (традиционни и модерни), спирайки на най-знаковите, впечатляващи и важни забележителности и разказва изумителните, мрачни и изненадващи истории на тази велика империя.

С ексклузивния си достъп до най-новите открития, тя ще декодира техните писания, сложни резби и изумително запазени рисунки, както и ще се срещне лично с изследователи, за да ни поднесе най-новите теории и за мрачната, и за бляскавата страна на тази цивилизация.

„Нил: 5000 години история“ е по Viasat History на 24, 25, 26 и 27 септември, от 23:00 часа.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови