Снимка на яйце стана най-харесваният пост в Инстаграм

OFFNews 14 януари 2019 в 21:08 10962 0

Снимка на яйце стана най-харесваният пост в Инстаграм. 

Снимката, публикувана от неизвестен потребител, беше харесана над 25 млн. пъти само за 10 дни, като успя да размине снимка, с която Кайли Дженър - малката дъщеря на семейство Кардашиан-Дженър, обяви, че е родила дъщеря си Сторми. Тя е на второ място с 18 млн. харесвания.  

Снимката е публикувана на 4 януари, а текстът към нея призовава за харесвания, за да бъде поставен световен рекорд и да бъде изместена Кайли Дженър от първото място. 

В отговор на поставения рекорд Дженър пусна видео как чупи яйце на улицата.

Въпреки популярността на снимката с яйцето, много малко се знае за потребителя, който я е споделил. Истинското му име е неизвестно.

"Аз съм човек, живеещ в Лондон", обясни потребителят пред Independent. Той използва псевдонима Eugene the egg.

Потребителят посочил, че не знае как е успял да набере толкова харесвания, особено като се има предвид, че профилът му има само 400 последователи. Кайли Дженър например има над 110 млн. последователи в Инстаграм.

Идеята дошла, след като прочел статия за 20-те най-харесвани снимки в Инстаграм. 

"Помислих си, че ще е интересен експеримент да опитам да подобря рекорда с нещо възможно най-обикновено. Това ме доведе до решението да използвам яйце. Предполагам, че това говори за културата, свързана със звездите, и колко крехка е тя. Но всъщност си помислих колко забавно ще е, ако нещо обикновено като яйце вземе короната", обяснява Eugene the egg.

Наскоро японският милиардер Юсако Маезава стана автор на най-споделяния туит в историята на социалната мрежа, след като обеща да раздели 100 млн. йени (около 925 хил. долара) на 100 случайни хора, споделили поста му.

Маезава стана известен на Запад, след като се оказа първият частен пътник, който ще бъде разходен около Луната от компанията на Илън Мъск SpaceX.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови