Сценарист от Бродуей пренаписа 'Да убиеш присмехулник', не звучал съвременно

OFFNews 15 март 2018 в 13:01 28617 0

Близка на авторката Харпър Лий, написала класиката „Да убиеш присмехулник“ - книга за расовите отношения в  южните щати, съди продуцентите на дългоочакваната Бродуей адаптация на американския роман, съобщи Би Би Си.

Тоня Картър, която в продължение на много години е била адвокат на Лий, твърди, че сценарият на пиесата се различава твърде много от книгата.

Тя заяви, че някои от герои са променени. Това включва главния герой Атикус Финч, адвокатът, който защитава чернокожите, които са несправедливо обвинени в изнасилване. Според Картър, той е изобразен като изначално неосъзнаващ расизма като проблем.

Също така се твърди, че сценарият не представя правдиво малкото град в Алабама през 30-те години.

Сценаристът на пиесата Скот Рудин отрече обвиненията и заяви, че неговият екип, а не той, има последната дума по отношение на сценария.

"Не мога и няма да представя пиеса, чието съдържание и лексика по отношение на расовата политика е от 1960 година. Няма да е интересно на никого“, заяви Рудин.

„Оттогава светът се е променил“, добави още сценаристът.

Романът на Харпър Лий е написан през 1960 година и се превръща в една от класиките на американската литература и печели наградата "Пулицър". Харпър Лий умира през 2016 г. на 89 години.

Пиесата се очаква да направи своя дебют на Бродуей през декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови