Добромир Карамаринов награди Ангелина Топич за „Изгряваща звезда на Балканите“ за 2022 г

OFFNews 08 декември 2022 в 17:40 1660 0

Лека атлетика

Снимка Антонис Николополус, Eurokinissi

Добромир Карамаринов награди звездите в атлетиката

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди Ангелина Топич (Сърбия – скок на височина) за „Изгряваща звезда на Балканите“ за 2022 г.

Това стана по време на атлетическата гала на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), която се проведе в Атина.

Карамаринов, който е президент на Европейската атлетика и БФЛА и член на Съвета на ИААФ бе 11 години начело на АБАФ до 2021 г, а после бе избран за почетен председател. 17-годишната Топич е бронзова медалистка при жените от Евро 2022 и трета на СП до 20 г т.г. в Кали (Кол), а с резултата си от 196 см тя изравни световния рекорд за девойки до 18 г.

При младежите за №1 на Балканите бе избран Исмаил Незир (Тур), който спечели световната титла на 400 м с препятствия в Кали.

При мъжете и жените призовете за балкански атлети на годината взеха Ивана Вулета (Сърбия – скок на дължина) и Милтиадис Тентоглу (Гърция – скок на дължина). Вулета, която това лято спечели евротитлата в Мюнхен взима отличието за пети път. Тентоглу спечели през 2022 г злато от световното в зала в Белград, а след това и сребро от световното на открито в Юджийн и титла на европейското в Мюнхен. Преди галата в Атина се състоя и редовният конгрес на АБАФ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови