Инна Ефтимова не успя да се класира за финала в Берлин

OFFNews 07 август 2018 в 21:04 2814 0

Инна Ефтимова не намери място във финала в спринта на 100 метра на европейското първенство по лека атлетика в германската столица Берлин.

Българката е бягала с болки в лявото бедро и завърши седма във втората полуфинална серия с време 11.52 секунди. Така тя остана с 22-и резултат от всички полуфиналистки. Серията на Ефтимова бе спечелена от швейцарката Муджинга Камбунджи с резултат 11.14 сек.

За финала се класират първите две спринтьорки във всяка серия плюс двете състезателки с най-добри времена от останалите участнички. С най-силно време за финала се класира британката Дина Ашър-Смит - 10.93 секунди в първа серия.

"Имам проблем. Още на загрявката усетих едно дърпане в бедрото на левия крак, което не премина, дори стана по-притеснително, сподели Ефтимова след полуфинала си.

Бягах с болкоуспокоителни и замразяващ спрей. В спринта трудно се получават нещата, дори с най-малкия проблем. Наистина се надявам да не е нещо сериозно. Сега със Симоне (б.а. физиотерапевтът на отбора ни Симоне Колио) ще видим какво е положението и се надявам да не е нищо сериозно.

Имам два дни до сериите на 200 м и дано болката да е просто от натоварване. В никакъв не се предавам и ще се опитам всичко възможно да направим, за да мога да стартирам. Има цели два дни и дано всичко да се оправи до тогава.

Нямам представа от какво може да е болката. Усетих неразположение, което продължи през цялото време и бях в дискомфорт. До последно се чудех дали да стартирам, но бягането сега ми дава поне някакво спокойствие, че не стана по-зле.

Със сигурност ще дойда, ще загрея и ще се пробвам да бягам. На 200 м е друго – там скоростта не е толкова сериозна и щом сега не стане по-сериозно положението, се надявам да не е толквоа сериозно", каза Евтимова малко след полуфиналната серия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови