Ивет Лалова: Опитах се да се отърся от емоцията, не стартирах добре

OFFNews 03 октомври 2019 в 11:29 9003 0

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова-Колио призна, че е със смесени чувства след седмото си място във финала на 200 метра на Световното първенство в катарската столица Доха.

Българката записа резултат от 22.77 секунди в спринта на осемте най-силни състезателки на 200 метра. Тя остана на почти две десети от постижението си от полуфиналите ден по-рано, с което щеше да се доближи до бронза.

"Имах една задача - да си направя бягането, но не можах да я изпълня. Малко не ми достигна да стартирам добре, но това малко се оказа много, защото всички се борим за стотни, за сантиметри.

Опитах се да се отърся от емоцията, но хора сме, жени сме, много беше тежко. Искаше ми се да постигна повече в този финал. Знаех, че след Дина (Ашър Смит) медалите са свободни.

Това може би беше моят шанс. Този медал, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но тук се взимат медалите от този, който си направи бягането.

Не съм уморена, чувствах се много добре, просто днес не уцелих ден. Може би така ми е било писано - седмо място. Щастлива съм, нищо, че в момента малко плача. Плача за медала, а съм щастлива за финала.

До осмо Световно първенство (в Юджийн 2021) не знам дали ще стигна, но нека първо стигна до петите си олимпийски игри в Токио 2020", каза Лалова.

Ивет е родена в София на 18 май 1984 година. Дъщеря е на спортисти. Баща ѝ – Мирослав Лалов е български спринтьор, а майка ѝ – Лилия Лалова е състезателка по многобой и настоящ личен кинезитерапевт.

Като малка тя се занимава с плуване и гимнастика, а през 1996 година се пренасочва към леката атлетика и започва да тренира при Константин Миланов, с когото се разделят през 2011.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови