Ивет Лалова без конкуренция на 100 метра в Хърватия

OFFNews 10 август 2019 в 19:39 5533 0

Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова донесе първа победа на България на Европейското отборно първенство по лека атлетика от II лига, което се провежда в хърватския град Вараждин.

35-годишната софиянка спечели бягането на 100 метра с 11.51 секунди (-1.9 м/сек). Така тя донесе пълен актив от 12 точки в борбата за оставане в групата. Тази година по регламент за I лига се класира само първият отбор, а последните пет отпадат в III лига за следващото издание.

"Голям насрещен вятър. За мен това е голям проблем. Още повече, че другите две момичета са малко по-добре сложени откъм мускули. Повече приличат на спринтьорки. Каквото и да си говорим, аз съм вече една 200-метрова спринтьорка. Много се радвам, защото дори в този вятър аз се забавлявах много. Направих си откриването на втория сезон тази година. Победих, което беше основната цел.

Знаем, че на такива състезания е трудно да се получи голям резултат, така че не съм го търсила. За мен беше важно да донеса точки на България", каза Лалова пред bTV.

"Отборните състезания са много различни. Приятно е, защото усещах духа на отбора. Има много млади атлети, но и такива като мен и Георги Иванов, с когото се познаваме от 2001 г. Обикаляме целия свят заедно по състезания и наистина е прекрасно да можем да дадем нещо на младите", завърши Ивет.

Другата ни голяма звезда в атлетиката - Габриела Петрова, също оправда очакванията. Тя донесе втората победа на България в тройния скок и завърши на първото място с 14.14 метра (+1.3 м/сек). Петрова постигна този резултат в четвъртия си опит.

Тя обаче се размина с норматива за Олимпийските игри в Токио, който е 14.32 м.

Третата ни победа за деня във Вараждин донесе Тихомир Иванов в сектора за скок на височина. Световният студентски шампион за 2019 г. си осигури първото място с 2.24 метра. Той се справи с всички височини от 2.10 м до 2.24 м от първи опит. След като вече си беше осигурил победата, Иванов качи летвата на 2.33 м, колкото е олимпийският норматив за Токио 2020 г., но не успя и в трите си възможности на тази височина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови