Ивет Лалова е четвърта на 200 м в Нанджин

OFFNews 21 май 2019 в 16:56 2460 0

Водещата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио зае четвърто място на 200 м на турнира в Нанджин от сериите IAAF World Challenge. Примата ни бе втора до 180-ия метър и постигна резултат от 22,68 сек. Първа е Илейн Томпсън (Ямайка) с 22,40 сек. От Нанджин Ивет се прибира за да участва на 25-26 май в Кастелон в клубната купа на Европа.

Само преди дни Лалова покри норматив за участие на 100 метра на олимпиадата в Токио догодина. В японската столица 35-годишната ни атлетка ще запише петото си поредно участие на Олимпийски игри. 

"Чувствам се по-прекрасно от всякога, много добре съм физически, по-зряла. Знам какво да направя и искам да го постигна. Следват още няколко състезания, имам много неща с атлетиката, следват много планове, следват много мечти", заяви Лалова пред NOVA за предаването "Здравей, България" и разкри тайната на успеха си.

"Това беше първият ми старт за сезона, имах късмета да имам благополучни атмосферни условия, защото зависим от времето в нашия спорт. Когато човек бяга на друг континент, няма идея какво може да се случи, затова съм много щастлива. Покрих норматив за Световно първенство, за Олимпийски игри, така че по-добре нямаше как да бъде", каза още Ивет.

"Ще бъда единствената българска атлетка с пет олимпиади. Да сме живи и здрави, има още доста време до Игрите в Токио. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно добро представяне. Да мога, така да се каже, да заключа тези пет олимпийски кръга. За мен четири е щастливото ми число, но и пет е достатъчно щастливо.

Хиляди хора се състезават по целия свят, за да стигнат до Игрите. Пак напомням, че дори само класирането за Олимпийски игри е огромен успех. В САЩ е огромна похвала класирането на такъв форум и остава за цял живот", сподели Лалова и коментира кой е важният момент за нея през настоящата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови