Ивет Лалова се цели в Токио 2020

OFFNews 14 септември 2018 в 12:24 3328 0

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова сподели в сутрешния блок на БНТ 1, че мисли за сезон №20 в кариерата си, който се пада през 2020 година, а тя ще бъде на 36 години.

"Не беше лесно, особено когато имаш и контузии. Сезон номер 18 идва и мисля в дългосрочен план за Олимпийските игри през 2020 година.

Едва ли ще отида на 400 м, особено в края на кариерата, няма да издържа, но ще се радвам, ако успея да се задържа в 200 метра.

Обожавам България и искам през моя опит и обич да върне нещо на страната, да развия детския спорт или този при подрастващите, не знам засега как, но искам да оставя нещо след себе си в спорта", сподели тя.

Нейният клуб Ивет Лалова Спринт Академи организира състезанието "Открий шампиона в теб", на който утре се очаква да стартират 350 деца на Националния стадион "Васил Левски" в София. Софиянката отбеляза, че за първи път организриа подобно нещо, а децата я карат да се връща назад във времето.

"Те ме подсещат защо аз съм започнала с леката атлетика, а една от причините беше чисто любопитство и сега не мога да спра.

Успехите ми в спорта и възможността да се организират спортни събития помагат на тази кауза. Така децата ще разберат, че спортът е важен, модерен, здравословен", коментира Лалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови