Мария Кучина - Ласицкене: Не съм обсебена от скок над 210 см

OFFNews 21 юни 2017 в 14:30 3695 0

Световната шампионка в скока на височина Мария Кучина - Ласицкене заявява, че чувства подготвена за 210 см - с 1 см над световния рекорд на Стефка Костадинова, но не иска това да й се превръща във фикс идея.

"Не искам да се натоварвам с излишни мисли, да си поставям определени височини за цел и да мечтая за тях. Ако си мислите, че вечер заспивам с мисълта за световния рекорд, то ще ви разочаровам - това съвсем не е така.

Да живея в днешния ден, а не във вчерашния, или утрешния, далеч по-приятно", споделя звездата пред "Спорт-Експрес".

Наскоро атлетката направи три неуспешни опита на 210 см на старт в Холандия, като за първи път в състезание се прицели директно в световния рекорд.

"Нямам вече страх от летвата. Даже и не помня да съм имала, но треньорът ми Генадий Габрилян напълно го е изкоренил. Винаги търсим максимален риск.

Случвало се е да искаме и плюс седем сантиметра. Може да започнем да го опитваме отново", споделя Кучина, която прие фамилията Ласицкене след брака си.

Тя няма еднозначен отговор какво предпочита - да спечели олимпийско злато или да подобри световния рекорд. През уикенда Ласицкене спечели поредния си старт от Диамантената лига в Стокхолм с 200 см, като направи и опит на 206, но без успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови