Мирела Демирева остана недоволна от шестото място в Бирмингам

OFFNews 02 март 2018 в 08:57 3398 0

Снимка Пламен Вълков/БФЛА

Разочарование от шестото място в скока на височина на световното в зала в Бирмингам изрази Мирела Демирева след финала. Тази вечер тя зае тази позиция с преодоляване от пърия опит на 184 см, и от третия 189 см.

"Разочарована съм. Резултатът ми е изключително слаб. Знам, че съм готова, но днес не успях да се реализирам. Все още работя върху разбега си, но това не е оправдание. В крайна сметка за мен е важно, че съм здрава. Зимата не беше голямата ми цел. Въпреки това си направих лично постижение", коментира след финала Мирела Демирева.

Шампионка с 201 см стана рускинята Мария Ласицкене, която тук заедно с останалите си сънародници се състезава под неутрален флаг. След като стана първа тя опита да преодолее 207 см и да подобри рекорда на световните първенства в зала на Стефка Костадинова от 205 см от Индианаполис 1987 г. И в трите опита обаче Ласицкене бе далеч от успеха.

При мъжете титлата спечели Даниел Лисенко (Неутрални атлети) с 236 см. Среброто остана за голямата звезда в последните години Мутаз Баршим (Катар) с 233 см. Тихомир

Иванов зае девето място с 220 см. Той ги преодоля от третия опит. На 225 той обаче не успя и така завърши девети.

"Зле мина състезанието. Дойдох с покана тук в Бирмингам. Като цяло през целия сезон не планирах да участвам на световното в зала. На националното първенство постигнах 228 см, но тогава бях събрал много амбиция отново да скачам след контузията в Лондон на световното. Просто там ми е получи всичко както трябва. Иначе тренировъчния резултат тази зима ми е 220 см", коментира Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови