Най-добрите в овчарския скок правят градински сблъсък

OFFNews 01 май 2020 в 15:12 5880 0

Трима от най-добрите състезатели в света на овчарския скок ще се изправят един срещу друг в изключително любопитно състезание тази неделя, наречено “Финалният градински сблъсък”.

Световният рекордьор в дисциплината от Швеция Мондо Дуплантис, предишният носител на рекорда и олимпийски шампион от Лондон 2012 Рено Лавийени и двукратният световен шампион и бронзов медалист от Лондон Сам Кендрикс ще се състезават един срещу друг от градините на своите домове в условията на карантина заради пандемията от COVID-19.

Тримата ще бъдат свързани с видео връзка, а събитието ще бъде излъчено на живо от Световната атлетика от три точки по света – Лавийени ще скача Клермон-Феран, Франция, Кендрикс ще бъде в двора на къщата си в Оксфорд, Мисисипи, а 20-годишният Дуплантис ще прави опити от градината на къщата на родителите си в Лафайет, Луизиана.

Поради липсата на съдии и трудните условия за скачане, правилата на състезанието ще бъдат опростени – тримата ще се опитат да направят максимален брой преодолявания на 5 метра в рамките на половин час.

“Изключително се вълнувам, че ще мога отново да се състезавам, и то срещу Сам и Рено. Тъй като не се знае кога отново ще можем да бъдем заедно на стадиона, със сигурност ще се насладим и ще се забавляваме в неделя. Освен това, победата е изключително важна, защото не обичам да губя от тях”, сподели Дуплантис, който през февруари подобри световния рекорд в овчарския скок на два пъти в рамките на една седмица и го закова на 6.18 метра.

“Това е страхотна възможност да видите как най-добрите скачачи в света показват любовта си към спорта в едно различно състезание”, коментира Лавийени. “Мисля, че основното предизвикателство е, че няма да знаем какво се изисква за победата, така че ще трябва да се учим в крачка”, допълни Кендрикс.

“Финалният градински сблъсък” ще се проведе тази неделя от 17:00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови