Шефът на леката атлетика: Провеждането на Токио 2020 не бива да бъде на всяка цена

OFFNews 22 март 2020 в 18:36 4755 0

Президентът на Международната федерация по лека атлетика Себастиан Коу сподели, че в близките седмици ще бъде взето окончателно решение за провеждането на Олимпийските игри в Токио.

Към днешна дата Игрите трябва да започнат по график на 24-и юли, но все повече зачестяват гласовете за отлагане на най-големия спортен форум заради световната пандемия от коронавирус.

По-рано днес стана ясно, че организаторите на Олимпиадата са започнали да разглеждат възможните варианти за отлагане на най-голямото спортно събитие в света за 2020 година, съобщи "Ройтерс".

Това леко се разминава с позицията по темата на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който твърди, че към момента подготовката за Игрите върви по план и отлагане не е опция.

"Решение за Олимпийските игри може да бъде взето бързо в следващите дни и седмици. Както казах и преди, провеждането на Олимпиада не бива да бъде на всяка цена, не и на цената на безопасността на спортистите", коментира Себастиан Коу пред "Скай Спортс".

Той добави, че трябва да бъде гарантирана справедивостта на постигнатите резултати, а това трудно може да се случи при положение, че подготовката на голяма част от спортистите е нарушена заради коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови