Травмата на Тихомир Иванов го вади за месец

OFFNews 14 август 2017 в 20:29 2300 0

Талантът от прочутата плевенска школа Тихомир Иванов е получил разтежение трета степен по време на загрявката във финала в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика в Лондон.

23-годишният състезател получи травма в бедрото на отскачащия ляв крак преди финала снощи и приключи участието си след един опит на началната височина от 2.20 метра.

Тази вечер десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а и треньорът му Георги Гетов се завръщат в България, където ще започнат лечение. Очаква се Иванов да може да поднови тренировки след около месец.

В същото време стана ясно, че единственото място на българския тим в осмица на Световното първенство нареди стрната ни на 59-о място на шампионата.

Мирела Демирева се класира седма в скока на височина и донесе 2 точки за отборното подреждане. На същата 59-а позиция са Британските вирджински острови, Таджикистан, Перу, Замбия и Гренада.

Абсолютен шампион е тимът на САЩ, който е с 10 златни медала, 11 сребърни и 9 бронзови в Лондон. Американците имат и още 21 места в Топ 8.

Лидерът по отличия от първенството в Пекин 2015 - Кения сега е на второ място с 5 титли, 2 сребърни и 4 бронзови отличия. Домакините от Великобритания спечелиха шест отличия, две от които златни, три втори места и едно трето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови