Треньорът на Мирела Демирева: Вярвах във възможностите й

OFFNews 12 август 2018 в 16:13 4179 0

Треньорът на oлимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева - Маринус ван Лювен е бил напълно спокоен по време на финала при скока на височина на европейското първенство в Берлин.

Въпреки че българката пропусна височини, на които се решаваха медалите – 194 см и 198 см, той е бил уверен в силите на състезателката си. Демирева трябваш еда решава с последния си опит на 200 см дали ще спечели отличие, или ще се нареди пета в надпреварата. 

"Това сме го тренирали. На състезанията преди това, тя също скача така", каза Ван Лювен.

Демирева пък вчера отдели голяма част от времето си, за да прекара с треньора си. Двамата се отдадоха на разходка с велосипеди около забележителностите на Берлин. Тя дори отказа няколко телевизионни интервюта, за да бъде с наставника си.

"Изключително важно е да покажа уважението си и респекта към моя треньор, защото той е тук заради мен. Ние сме екип и имаме една цел, работим заедно за нея.

Той е един от най-добрите ми приятели, той ми е учител. Разбира се, изключително важно е аз да показвам уважението си към него, защото всички успехи дължа на него", каза Мирела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови