Кръстиха градина в Брюксел на Одри Хепбърн

OFFNews 05 май 2022 в 13:56 3982 0

След звезда на булевард “Холивуд”, актрисата Одри Хепбърн се сдоби и с градина, носеща нейното име в Брюксел, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тя се намира близо до къщата, в която кинозвездата е родена през 1929 г.

На входа на “Градината на Одри Хепбърн” посетителите могат да видят нейна малка бронзова фигура. Същият бюст беше поставен през 90-те години в нидерландския град Арнем - крепост на семейството й по майчина линия.

“Сега има нейни статуи в двата града, където е изкарала детството си“, каза синът на актрисата Шон Хепбърн Ферер, който присъства на церемонията.

Тази година починалата през 1993 г. филмова звезда щеше да стане на 93 години.

Актрисата е удостоена с награда “Оскар” за ролята си във “Римска ваканция" през 1955 г., когато е на 23 години. По-късно тя става световна модна икона и муза на Живанши.

Майката на Одри Хепбърн е била част от аристокрацията в Нидерландия, а баща й е британец, който по онова време работи за белгийския клон на "Банк ъв Ингланд".

Бъдещата холивудска звезда живее в Брюксел в първите "пет-шест" години от живота си, докато баща й не напуска семейството, което по време на Втората световна война се установява в Арнем, разказа пред Франс прес Шон Хепбърн Ферер - синът, който актрисата ражда през 1960 г. от американския си колега Мел Ферер.

Наследникът е филмов продуцент и живее в Италия. Шон Хепбърн Ферер вижда "символ" във факта, че майка му сега "бди над децата, които играят" в градината, намираща се на неколкостотин метра от родното й място.

Актрисата постига големи успехи през 50-те и 60-те години на миналия век в Холивуд с участието си във филми като "Римска ваканция", "Закуска в Тифани", "Моята прекрасна лейди" и други.

Най-важното
Всички новини