Летище София започва проверка заради 'расистки' скандал с Наоми Кембъл

OFFNews 13 юни 2022 в 13:39 7011 1

Наоми Кембъл

Супермоделът Наоми Кембъл се оплака от расистко отношение при посещение у нас. Вчера британският таблоид "Дейли мейл" излезе с публикация, като се позова на свой източник, че Кембъл останала силно разстроена, тъй като я претърсили на летището в София. Според нея това се случило само защото е цветнокожа.

Наоми бе в София от 19 до 22 май за снимки на реклама на световен моден бранд и не се показа публично. 

"На пристигане я спряха власти на летището и наредиха пълна проверка на вещите й. Не стана ясно дали са служители на летището или други. Тя смята, че е само заради цвета на кожата й", разказва източникът на таблоида.

"Наоми напусна с бейзболна шапка и чантата в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си", допълва той.

От Летище София обявиха, че искрено съжаляват "за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София". "Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно", се казва в прессъобщение на летището.

От Агенция "Митници" обясниха, че е "бил проверен багажът на г-жа Кембъл и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители". Не последвало и оплакване от страна на модела.

Любопитното в случая е, че публикацията в таблоида предизвика иронични коментари към Кембъл на читатели от всякакви страни и раси, а не от "българския расизъм". "Добре дошла на земята, тук редовно претърсват хората по летищата", "От Марс ли падаш, светът работи така", "Обикновените хора ги претърсват по летищата", са част от тях. 

52-годишният супермодел обаче е имала и друг път пререкания с летищата. "Дейли мейл" припомня, че през 2008 г. Кембъл е арестувана на "Хийтроу", след като се е държала лошо със служител на летището заради изчезнал багаж и е нападнала полицай. Тогава супермоделът обвинява служителя в расизъм и заплашва да го съди. По-късно тя се признава за виновна по четири обвинения, включително две за нападение над полицай.

Наоми Кембъл е един от най-високоплатените модели в индустрията. Богатството ѝ се изчислява на близо 80 млн. долара. 

Най-важното
Всички новини
X

Подкастът на OFFNews