Пламен, който се запали пред общината във Варна

OFFNews
23 февруари 2013 в 18:16 | 15548 |12

Този текст бе публикуван в сайта "Биволъ". Препечатваме го без промени.

 

Час преди Борисов - Буда да обяви оставката си едно момче пламна пред общината във Варна. Пламен Горанов, алпинист и фотограф, протестира срещу кмета Кирил Йорданов, марионетка на ТИМ, и сега е в болница с несъвместими с живота изгаряния. Но е жив. И трябва кръв, за да живее.

Властта веднага усети, че Пламен и подпали нещо под задника. Продажните будоугодни медии се опитаха да го изкарат неуравновесен, луд, от МВР им подхвърлиха, че бил наркоман. Класическа схема. Българинът се съмнява, не вярва в саможертвата. Недай си Боже да повярва, че има такива хора не само на хартиените портрети на Левски и Ботев.

Мрежата обаче не търпи цензура. "С жена ми сме потресени, защото сега, когато видяхме снимките го познахме. Дори в по време на шествието известно време вървяхме до него и си говорихме. Момчето носеше плакати срещу ТИМ и кмета. Беше много отчаян и каза: В къщи пускаме тока за 2 часа и после гасим за 2 , нямаме пари за храна. Речта е силно казано. Просто в края на митинга, преди шествието излезе и заяви по микрофона : "Трябва да изметем ТИМ и Киро, до кога ще ги търпим, Хайде всички заедно: Долу ТИМ! Нещо такова беше... пише във Facebook свидетел от протеста.

Друг добавя: Пламен е един от нас. Той винаги е бил с чувство за хумор, интересен и готин, усмихнат и дързък. Никой не знае кое го е накарало да посегне към клечката. Но знам, че винаги е искал чист град и природа. Иска Морската градина и всяко дествено кътче, иска свобода.

Ето от това се страхува властта. От един български тибетски монах, от един Ян Палах или Мохамед Буазизи, с местната особеност да се жертва от безизходица пред мафията. Защото ТИМ значи мафия. ТИМ значи произвол и безнаказаност. ТИМ значи монопол над насилието. ТИМ - съдружниците на Буда в престъпните му дела. ТИМ, на които държавата хариза любимата на Пламен Морска градина вчера пратиха мутрите си да респектират и подменят варненския протест. И на тях им пари под задника.

Организирана агитка от мутри на ТИМ превзе вчера събранието на протестиращите в пленарната зала на Община Варна. Те разкъсахаха плакатите срещу босовете им.

Безизходицата на Пламен е от мълчанието на овцете, които 23 години търпят да ги стрижат мутри. Бил психо ли? Престъпни глупости писани от престъпни кретени. Експертизата е установила, че той не е имал алкохол и дрога в кръвта си по време на самозапалването. Няма данни и да е бил психично болен с регистрация в здравно заведение - казаха още от прокуратурата.

Днес животът на Пламен е особено важен. Най-важното нещо в разпадащата ни се от безверие и цинизъм държава, което може да я възроди. В болницата трябва да бъде поставена охрана срещу мутрите на тимаджиите и срещу мутрите на властта. Цялата престъпна власт в оставка трябва да се моли Пламен да не умре, защото е ясно кой ще понесе отговорността.

Пламен Горанов - какво име, събра всичките ви сметки към мафията накуп и им драсна клечката. Така че да се види по цял свят. Разбрахте ли го? Пламен ви каза, че свободата не е абстракция. Свободата означава ето тези да бъдат "изметени" от неговия и от вашия град, от неговата и от вашата държава.

Видео от кратката реч на Пламен Горанов на протеста във Варна, ден преди да се самозапали.

 

Препоръчани материали
бая си тъпа 05.03 2013 в 17:06 12
+ 1
- 0
В жълтите медии като тази подхванаха манипулациите на комунистите, която канализира омраза срещу ТИМ, за да могат да изкарат електората на протест и после да спечелят изборите.

Но истината е, че всички провокации и мутри, които хората видяха са пратени от Янко Станев, който им е платил по 30-40 лв. с цел да изглеждат, че са пратени от ТИМ. Но запознатите знаят, че ТИМ и Киро хич не се харесват.

Пламен е жертва на една огромна и отдавна задействана манипулация. Актът му е един огромен актив за тази манипулация.

Народът беше докаран до изнемогване от всичките комунистически кражби и продажби през последните 25 години и в момента в който това излезе от контрол, с 2-3 машинации гнева народен се насочи към най-лесната мишена ТИМ. Въпреки опитите им да стоят настрана от политиката. Единствените в района, които не крият, че имат пари. Единствените, които не са политически подлоги. Всичко това се дирижира от същите тези скрити лимонки в София и техните представители в региона. Вадят се разни кирливи ризи за Борисов и после се подхвърля, че имал връзка с ТИМ. Вади се кирлива риза за Киро и се подхвърля, че бил човек на ТИМ. Всичко това е, защото ТИМ измъкнаха под носа на комунистите Алея Първа. Продажбата беше подготвяна от години за свои хора, спречкаха се някои хора и ТИМ се възползваха, излязоха с истински проект и взеха под носа. Обикновените хора идея нямат, какви интереси засегнаха.

На народа му се подхвърли някой с лице за да си излива гнева, през това време се подготвя почвата за следващата серия. Народът свикнал да има всичко, мрази успешните хора. И това се използва умело от конспираторите.

Викайки срещу ТИМ, вие викате за хората, които ви грабиха и ще продължават да ви грабят.
Арх. 24.02 2013 в 17:38 11
+ 0
- 1
Не съм съгласна да наричаш Иван Петров провокатор, защото съвсем не е такъв!!!

Що се отнася до шествие до болницата... Аз не бих отишла, защото решението да се отлъчи от нас е негово, а не на някой друг. Чакаме Пламен на площада! :)
Ник Че 24.02 2013 в 11:08 10
+ 0
- 0
За Варна : Приятели приканвам всички да се събудим и да покажен на онези,които се опитват всячески да ни затворят очите и устите,че ние сме ВЕЛИКИ и с нас шега не бива! ПРИЗОВАВАМ ВИ утре да направим най-мащабната кръводарителска кампания в името на Пламен Горанов ,който се самозапали в знак на протест ! Много от вас не знаят за това,понеже беше скрито покрито от всички медии.Дори и някоя да го е отразила,то в следващия ден безславно забравя за Пламен.Попаднах и на информация,че бил починал,което изобщо не е вярно и е отвратителна гавра !!!! Той стоеше пред мен на протеста в неделя (17.02.2013г).Да, и аз чух новината за подпален мъж и не разбрах дълго ,че е той .Срам и позор! Ето го ! Вижте го ! Усетете го ! За предателя Иван Петров се разходихме до Окръжна болница,а за Пламен няма ли да го направим???!!! ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ ХОРА ДА ВЪСТАНЕМ КЪМ ВОЕННОМОРСКА БОЛНИЦА. ПО ПОСЛЕДНИ ДАННИ ТОЙ Е ТАМ. ИСКАМ ДА МУ ВЛЕЕМ ЦЯЛАТА ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ,КОЯТО СТРУИ ОТ НАС !!!!! ПРЕДВИД ,ЧЕ ТОВА Е БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ ИСКАМ ВСЕКИ С РАЗУМ ДА ПОДХОДИ КЪМ СИТУАЦИЯТА-БЕЗ МЯТАНЕ НА ПРЕДМЕТИ,БЕЗ ПРОВОКАЦИИ,БЕЗ ВАНДАЛЩИНИ !!! ВСИЧКИ ЛИНЕЙКИ,ПОЖАРНИ И ПОДОБНИ МОМЕНТАЛИЧЕСКИ ДА СЕ ПРОПУСКАТ!!! СОЛИДАРНОСТ С БОЛНИТЕ И ВСИЧКИ ДРУГИ В БОЛНИЧНОТО ЗАВЕДЕНИЕ !!! НЕКА ОКУПИРАМЕ БОЛНИЦАТА ПО НАЙ-КРАСИВИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН !!! ЩЕ ПОКАЖЕМ ЛИ НА ЦЯЛ СВЯТ КАК НЕ УСПЯВАТ ДА НИ МАНИПУЛИРАТ ??! ЩЕ ПОКАЖЕМ ЛИ НА ОЛИГАРСИТЕ, ЧЕ НОМЕРАТА ИМ НЕ ВЪРВЯТ ??! ЩЕ ПОКАЖЕМ ЛИ ,ЧЕ СМЕ ПО-УМНИ ОТ ПАРИТЕ ??!!! ******
!!!!!!!!!!! ВАЖНО !!!!! КРЪВНИЯ ЦЕНТЪР СЕ НАМИРА НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ 100,А ПЛАМЕН ГОРАНОВ Е ВЪВ ВОЕНОМОРСКА БОЛНИЦА! АКО СЕ ПРИЕМЕ ИДЕЯТА,МАРШРУТА Е КЪМ ОКРЪЖНА БОЛНИЦА-КРЪВЕН ЦЕНТЪР!!! ПОСЛЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТПРАВИМ КЪМ ВОЕННОМОРСКА ЗА ДА УСЕТИ ПЛАМЕН НАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ !!!!

( В 4.08 минути Пламен Горанов http://www.youtube.com/watch?v=n9Gh-P2tqX8&list=PLEuun-Ur2EhUv6kWkAjmwySrgtF8RXWQyсе появява с плакат в ръка и зелена шапка. В 10.20 минути взе микрофона и накара народа да скандира долу ТИМ )

От редакционната поща, изпратено от читател с псевдоним Ник Че
Арх. 24.02 2013 в 10:10 9
+ 0
- 0
А ти защо мислиш скандиранията във Варна са основно "МАФИЯ!"... Защо протестите тук са най-масови в цялата страна??? Обаче... Дайте ни малко време все пак... :)
Marta 24.02 2013 в 01:44 8
+ 0
- 0
Боже. помогни на Пламен да живее! Пожали го Господи, поживи го!
Mislitel Canski 23.02 2013 в 22:24 7
+ 0
- 0
След Бивол и Дневник това е първият национален уебсайт, който се осмели да напише истината за този красноречив акт на протест срещу Кирил Йорданов и цялото мафиотско обкръжение около него! На т.н. национални телевизии, включително БНТ, БНР, БТА не им стиска да публикуват информацията. Нещо повече.. те пуснаха откровени ЛЪЖИ и представиха самозапалването като "инцидент" в пета глуха.
Служител на община Варна е откраднал и скрил от местопрестъплението плакатът с Кирил Йорданов, който е държал Пламен! Представяте ли си? И този човек още не е подведен под отговорност.
Няма по-силен акт на протест от това да посегнеш на живота си в името на кауза. Пламен предпочете свободата в друг свят пред хомота и слугинството на мутри в настоящия!

Пламен изкрещя, че днес Варна има нужда от помощ! Има нужда от подкрепата на цяла България, за да се освободи. В града управлява не кмета, не правителство или парламент, а мафията! Чу ли го някой? Питам защото медиите си затапиха ушите и сложиха лепенка на устите си!
П. Г. 23.02 2013 в 20:13 6
+ 0
- 0
Стига сте стискали палци, хора! Това не помага! Дарете кръв!
Галя Петкова 23.02 2013 в 20:07 5
+ 0
- 0
Господ да го пази!!!Моля се за него!!!Дай боже да оживее!!!
Петър Николов 23.02 2013 в 19:36 4
+ 0
- 0
ТРЯБВА ДА ОЖИВЕЕ!!!
Жулиен 23.02 2013 в 19:01 3
+ 0
- 0
Отчаянието не е добър съветник,но това не прави в никакъв случай крайния протест на този млад човек за осъдителен,искрено желая скорошното му оздравяване