Починаха полицаят и пожарникарят, отзовали се първи на атентата на 11 септември

OFFNews 25 август 2017 в 12:13 19719 7

Те са баща и син. Първите полицай и пожарникар, отзовали се на сигналите за атентата в Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година. Повече от десетилетие по-късно терористичното нападение продължава да взима нови и нови жертви.

43-годишният Робърт Алекзандър тази седмица почина от рак, който според медицинските специалисти е следствие на погълнатите отровни и канцерогенни частици по време на спасителните акции.

Неговата смърт идва след тази на баща му - Реймънд Алекзандър, който преди девет месеца също си отива от този свят след дълго боледуване от рак.

Пред Си Ен Ен Джинджър, майката на Робърт и съпруга на Реймънд, говори за двамата си любими мъже с много гордост. Синът ѝ е трето поколение пожарникар. Заедно с дядо му и баща му имат над 80 години служба.

На 11 септември сутринта Джинджър е била в местното кафене, когато чула за атентата. Първоначално не повярвала и помислила, че гледа кадри от филм или тв постановка. Разбирайки, че всичко това е истина, тива на работа, за да звънне първо на съпруга си Реймънд - пожарникар в Ню Йорк, и на сина си Робърт, който по това време е полицай в града.

За семейството на Джинджър уж всичко приключило, когато и спасителите акции, но ужасът за семейството тепърва започнал. Две години след атентата Реймънд се разболява и това променя живота на всички. В периода 2003-2016-та година Робърт е диагностициран със седем различни вида рак. Преди две години Реймънд на свой ред научава, че има неизлечим тумор на мозъка.

След атентата през 2001 година в САЩ бе създадена специална медицинска програма, която да помага на пострадалите при спасителните операции. 7139 души, част от програмата, са били диагностицирани с рак, а жертвите на терористичния акт се увеличават и днес.

Източник: CNN

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

26.08 2017 в 13:13

За сравнение - Ликвидаторите от Чернобил, умират просто по възраст.
Ако някой ще има умни мисли - тогава бях там, също месец, и също на ония години.
Днес имам всички диагнози, съпътстващи възрастта ми. И нищо, свързано с там.

Изалино, 7-9 РАЗЛИЧНИ вида рак в едно тяло, ПРИЖИВЕ, е виц от гарова кръчма, не диагноза. Или СПИН, разбира се, но за това милостиво не съобщават:)

29585

6

Izalina

26.08 2017 в 00:36

А допускат ли се генетична обремененост и случайно съвпадение?
Щото, доколкото съм запозната, нито един доктор не света не може да се закълне е причината за кой да е появил се тумор в нечий орган.

11977

5

МБ

25.08 2017 в 20:47

samael, ако захарта подхранва раковите клетки, тя не е катализатор, тя е храна. КАТАЛИЗАТОР би могло да бъде някакво друго вещество, наличието на което би спомогнало за по-доброто усвояване на захарта от клетките.



12078

4

Вал

25.08 2017 в 18:27

И 10 000 доказателства да извадят, че това беше постановка отнела животите на няколко хиляди невинни хора, овците ще продължават да си блеят "атентат, атентат".