Шегата, която за късмет стана реалност

Димитър Славчев 10 юни 2017 в 13:42 17855 0

Снимка OFFNews

Захари Велев

Захари Велев е на 44 години, адвокат е от дълги години и се радва на своето семейство в троянското село Ломец. И поне на пръв поглед, си има всичко.

Съдбата обаче не мисли така и наскоро го превърна в един от победителите на Националната лотария.

С късметлийски билет той си осигури печалба от 3000 лева месечно в следващите 20 години или 720 хил. лева общо. За себе си Захари казва, че винаги е бил късметлия, а срещата ни е след записа на тв шоуто, в което му връчват заветния чек за печалбата.

Късметлийският билет "Печалба за цял живот" е подарък от майка му. Купен е от Троян. А в село Ломец вече се радват на своя победител.

"Даже местните ползват сина ми като талисман", разказва с усмивка Захари.

"Когато спечелих, естествената ми реакция беше, че има някаква печатна грешка. Не можех да повярвам", споделя ни адвокатът. Дотогава той е мислил, че печеливши са само нагласени хора, а предаването е просто едно шоу.

За своя 44-годишен житейски път Захари казва, че винаги е бил късметлия, не само относно печалби, а дори със запознанствата си с хора. "Никога няма да забравя как с едно случайно запознанство спасихме човешки живот преди години", споделя той.

Захари си купува билети, когато му остане ресто в магазина. Не повече от стотина билета за последните 2 години. С приятелите му често обичат да се шегуват с късмета. "Имало е случаи, в които на шега преправяме непечеливш билет да изглежда като печеливш и го даваме на приятели. Те си мислят, че печелят по 1000, 5000 лева, но това продължава около час, защото еуфорията е голяма и все пак трябва да му кажем, че не печели."

И така от няколко шеги с лотарийни билетчета, съвсем не на шега Захари и неговото семейство ще се радват на печалба от 720 хил. лева, които планира да ползва за пътувания, ремонти и нов автомобил.

Най-важното
Всички новини