Том Пети е починал от инцидентно приемане на свръхдоза лекарства

OFFNews 20 януари 2018 в 17:42 11583 1

Том Пети е починал от инцидентно приемане на свръхдоза лекарства

Снимка сп. Тайм

Рокмузикантът Том Пети е починал от неволно приемане на свръхдоза лекарства. Това се потвърждава от резултатите от аутопсията, които бяха оповестени от съдебни медици. Те определят смъртта на музиканта като "инцидент". 

Сред лекарствата, които Пети е приел, е и обезболяващото „Фентанил”. Музикантът е страдал от множество сериозни заболявания, включително белодробен емфизем, проблеми с коляното и най-вече счупена тазобедрена кост.

"В деня на смъртта си той беше информиран, че тазобедрената му кост е счупена и според нас болката е била наистина непоносима и е станала причина за прекомерната му употреба на лекарства", съобщава БГНЕС, като се позовава на близки на музиканта. 

Първоначално като причина за смъртта на 66-годишната американска рокендрол звезда се посочваше масивен инфаркт.

Изпълнителят беше намерен в безсъзнание в дома си в Малибу на 2 октомври миналата година. Той почина броени часове по-късно в болница.

Томас Пети е певец, композитор, мулти инструменталист и музикален продуцент. Славата му идва с групата му Tom Petty and the Heartbreakers, както и на британско-американската група Traveling Wilburys, в която той свири заедно с легендите Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.

Освен това той издава и три солови албума между 1989 и 2006 година.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

1

МБ

21.01 2018 в 11:50

Бог да го прости! За първите "свободни" избори БСП си напрравиха предизборен клип с неговото парче Learning To Fly