Любовта на Мелания и Доналд Тръмп според езика на жестовете (видео)

OFFNews 29 май 2017 в 14:55 8606 0

Снимка Instagram

Още от първите публични изяви на президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания стана ясно, че и двама не са фенове на публичното изразяване на интимности. Особено мисис Тръмп. Със суровото си изражение и навика си на ходи зад съпруга си, Мелания идеално се вписа в стереотипа за по-младата и добре изглеждаща жена на богатия бизнесмен.

В сравнение с Барак и Мишел Обама, които често си разменяха публично ласки и интимни погледи, Тръмп очевидно е привърженик на по-старомодното поведение от типа "нямам против да водя и жена си на работа, стига да е веднъж годишно", пише International Business Tribune.

По-обраното публично поведение не е категорично лошо, особено като се има предвид модата сред политиците да се демонстрира режисирано семейно щастие, което невинаги изглежда убедително, добавя изданието. А и различните двойки имат различна склонност да излагат на шпоказ чувствата си.

Парадоксално, но именно заради строгото си поведение президентът и първата дама станаха обект на подигравки. Няколко кадъра успяха да уловят неловки опити за интимност. Те обаче изглеждаха лишени от всякакви емоции, като напълно липсват тези мигновени погледи, докосвания и фини жестове, които една двойка обичайно използва за невербално общуване на публично място. Интимните жестове на Тръмп дотук се оказаха тромави, не на място и често отблъснати от половинката му.

Първият заснет провал беше при встъпването на Доналд Тръмп в длъжност като президент. Тогава Мелания му се усмихна сравнително нежно, но в момента, в който мъжът й й обърна гръб, тази „усмивка“ изчезна като светкавица, заменена от ледена физиономия.

Последваха неколкократни опити Тръмп да хване Мелания за ръката, но тя упорито намираше начини да я отблъсне – като си оправя косата, дръпва я встрани или леко го перва като непослушно дете.

Записани са и кадри, в които Тръмп очевидно е забравил да постави ръка на сърцето си по време на химна. Мелания леко го побутва, за да го подсети какво гласи етикетът.

Тръмп има един-единствен миг на успех, в който прегръща Мелания през кръста. Може би големият брой репортери са били причина този път тя да не го отблъсне. Поведението на първата дама може да означава, че по отношение на интимния им живот тя е водещата и казва какво е допустимо и кое не.

Той се държи като алфа мъжкар от Джурасик парк, е заключението на International Business Tribune. Навикът на Мелания да ходи след президента, а не рамо до рамо с него, пък я описва като красива, но предала се съпруга. В двойката не се усеща равнопоставеност, което е в пълен контраст със семейство Обама, които са олицетворение на модерния брак - с равенство между партньорите, вкл. и на интелектуално ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови