logomamaninjashop

Джинджифил и лимон

Лучия Райчева е завършила Компютърни медийни технологии, има придобити сертификационни курсове към The Interaction Design Foundation. Професионално се занимава с UI/UX дизайн на интерфейси в уеб. Има куп интереси, но най-много време отделя на снимането на храна и опитването на разнообразни ястия вкъщи и в ресторанти. Обича да спортува, да ходи на планина, да кара колело, да чете книги и да пътешества. Автор е на кулинарния блог gingerylemon.com.

Дълго време отказвах да готвя. Баба ми готви много вкусно и аз все не намирах желание да се намесвам в нейната кухня и да променям реда на нещата. Старта в готвенето ми даде моят мъж. Той готви много вкусно и знае много рецепти от семейството си. В началото ме хранеше с много печено месо, баници и домашни манджи, докато един ден не реших, че и аз мога да се пробвам в кухнята и да му сготвя нещо вкусно. И така той ми даваше съвети, а аз с моето желание да демонстрирам, че мога, опитвах разни рецепти. Понякога ми се получаваше, понякога не. Тогава открих, че готвенето ми доставя голямо удоволствие и ми е приятно да прекарвам време в кухнята.

Естественото продължение на това се оказа кулинарната фотография. Според мен, светлината, която се улавя за един миг от лещата на фотоапарата, създава такива възприятия, които невъоръженото човешко око не може да усети наведнъж.

Направих блога Gingerylemon.com, за да покажа храната, такава каквато я обичаме и приготвяме вкъщи, да споделя ентусиазма си и да разкрия, че всеки може да приготвя вкусна домашна храна.

Имам повече от една любима кухня и храна. Много обичам италианската кухня. Харесват ми пастата им, ризото, зеленчуците и месата, а също и десертите. Обичам английската кухня - предпочитам празничните рецепти, печените меса, пайовете и десертите. Арабската и азиатската кухня също са ми много любими, заради подправките си и експлозията от вкусове.

Ако трябва да избера само една любима храна, това ще бъде хумусът. Мога да го ям всеки ден, подправен по различен начин.

Блогърстването ме срещна с много позитивни и интересни хора. Храната някак си сближава хората, вълнува и предизвиква към споделяне. Покрай блога успях да се срещна и да опитам от храната на шеф Виктор Ангелов и на шеф Борис Петров. Ще се радвам и в бъдеще да ме срещне с още майстори на кухнята.

Моето дете, сега е на 2 години и 4 месеца и вече проявява вкусови предпочитания. Много харесва паста и ризото, „пъжолка“ и „суджучи“. Обича пастата, като всеки малчуган, и я харесва в най-различни комбинации. Затова ще споделя една бърза и лесна рецепта за паста с песто Дженовезе, която и дете може да направи.

 Gingerylemon com паста с песто Дженовезе

Паста с песто Дженовезе:
(продукти за 4 порции)

400 г суха паста
8 с. л. с връх домашно приготвено или готово песто Дженовезе
50 г кедрови ядки
прясно смлян черен пипер
прясно настърган пармезан за поръсване
няколко листенца пресен босилек
 за украса 

Начин на приготвяне:

Сварете пастата във вряща подсолена вода, според вида ѝ или указанията на кутията. Времето за суха паста е обикновено от 8 до 15 минути.

Докато се вари пастата, запечете кедровите ядки в сух тиган.

Когато пастата се свари, отделете един черпак от водата и я отцедете през гевгир. Прехвърлете отцедената паста обратно в тенджерата и добавете вътре 4 с. л. с връх песто Дженовезе. Разбъркайте и разредете песто соса с част от запазената вода.

Сервирайте пастата в дълбоки чинии. Поднесете всяка порция с допълнително 1 с. л. песто Дженовезе, което може да сложите най-отгоре. Поръсете обилно с прясно настърган пармезан, черен пипер и малко от запечените кедрови ядки. Добавете лист босилек за свежест.
Бон апети!

Още рецепти на Лучия, приготвени с вкус и въображение, можете да откриете тук.

 

Последно променена в Четвъртък, 27 Април 2017 14:41

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам