logomamaninjashop

Една мечта на 3

Автор: Надя Колева

Днес е специален ден в нашето семейство – нашето малко слънце става на „тли“, както казва тя самата и вече не е бебе.

3 години, откакто живеем втори живот.

3 години, изпълнени с много трудности, но и с безброй усмивки!

3 години, които промениха коренно живота ни. И макар първоначалната мисъл „нищо никога няма да е същото“ да беше малко стресираща, днес, 3 години по-късно, мога да го кажа.

Това, че сме родители е най-прекрасното нещо, което можеше да ни се случи!

В родителството няма лесни неща, или поне при нас нищо не е ставало лесно, но на този специален за нас ден искам да кажа няколко много важни неща на всички вас, които сега може би тръгвате по неуверения път на родителството, на всички вас, на които ви се струва, че този път не е никак лесен и се тревожите да го поемете, на всички вас, на които от време на време ви идва да захвърлите всичко, защото вече нямате сили.

Заслужава си!

Заслужава си чакането, заслужава си болката, заслужава си и недоспиването, и всичките лишения, които ще изтърпите. Всички съмнения, всички нерви и тревоги, всичко това изчезва, когато видите собственото си отражение в най-невинните очи на света... Очите на вашето дете.

Бебето не е рестарт, а ъпгрейд

47111780 218089029119882 2441983130215645184 n

Вярвам, че човек се ражда два пъти – единият път е, когато сам поемеш дъх и станеш част от този свят, а вторият път е, когато видиш как детето ти поема първия си дъх.

Колкото и книги да изчетете, колкото и истории да чуете, повярвайте ми, няма нещо, което да ви подготви за този момент – моментът, в който виждаш за първи път детето си! В очите на своята майка, всяко бебе е най-хубавото, за всеки баща няма по-голяма гордост! И колкото и неумело и неуверено да държим в ръцете си това малко невинно създание, за него няма по-сигурно място в целия свят от прегръдката на мама и татко.

Не можеш да се „научиш“ да бъдеш родител, нищо не може да те подготви за тази първа среща.

И наистина след нея вече нищо не е същото. Но това, оказва се, не е страшно, а вдъхновяващо.

Разбира се, винаги около нас ще витае въпросът: „ Аз достатъчно добър родител ли съм?“ , но този въпрос не бива да ви плаши, защото когато има любов, няма кой да бъде по-добър родител за вашето дете от самите вас!

Децата са проява на най-силната любов, която може да съществува, и всъщност, за да отгледаш едно дете, единственото нещо, което ти трябва, е същата тази любов. Ни повече, ни по-малко.


Препоръчваме ви още:

Кога става по-лесно?

Половин годинка Борис

Много специален подарък

Защо се празнува първият рожден ден?

Последно променена в Вторник, 27 Ноември 2018 17:55

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам