logomamaninjashop

Филмът "История на пластмасата" безплатно онлайн

Замърсяването с пластмаса е едно от големите екологични предизвикателства на 21 век и никога не е прекалено рано да поговорим с децата за отговорността, която имаме към Земята. “История на пластмасата” разказва за проблема по вълнуващ и достъпен начин и е чудесен повод да провокира дискусията у дома.

По случай Деня на океаните Екологично сдружение “За Земята” организира безплатна прожекция на филма онлайн, само трябва да се регистрирате в тази форма https://www.zazemiata.org/story-of-plastic-movie/.

На 7 юни вечерта ще получите линк към филма, който ще е активен до 00:00 часа на 10 юни.

“История на пластмасата” е вдъхновен от движението #BreakFreeFromPlastic (Да се освободим от пластмасата), което се бори с пластмасовото замърсяване, което придобива застрашителни размери.

Филмът е с български субтитри и е пълнометражен, затова е подходящ за деца над 12 години, които четат бързо и могат да задържат вниманието си върху темата по-дълго време. Но финалната преценка е на родителите, тъй като те познават децата си и предпочитанията им най-добре.

Отправяме специална покана към учителите, които харесват филма и искат да повдигнат темата в час, да организират безплатна прожекция за своите ученици като им изпратят линка. Те трябва да получат специален линк за достъп до, затова трябва да се регистрират в отделна форма — https://www.zazemiata.org/story-of-plastic-movie-teachers/

Екипът на Нулеви отпадъци от "За Земята" ви кани да зададете вашите въпроси в събитието във Фейсбук (https://www.facebook.com/events/597383334465982/), свързани със замърсяването с пластмаса. Ще им отговорим онлайн във видео след края на прожекцията.

safety net 3289548 640

Прочетете още:

Как уча децата да вземат решения

Защо да учим децата на логическо мислене

Последно променена в Четвъртък, 04 Юни 2020 13:00

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам