logomamaninjashop

Къде се раждат тия правилни жени?

Автор: Светла Чимчимова

От едно известно време насам ме мъчи един въпрос. И аз периодично си го задавам. Абе, с какво ги хранят ония стръвни жени, дето всичко знаят и всичко могат? Всичко освен да различат виц, закачка, шега и радост на дете, без да направят забележка, че нещо е неправилно. Ония правилните, нравоучителните, дето ще те обявят за вещица, защото си казала, че човек бива и да не е идеален. За празноглава глупачка, защото не се мъкнеш като хипи, щото щом изглеждаш като нещо по-различно от играчка дъвкана от куче, значи не си всеотдайна майка! Ама пък ако си по-неглиже пак не бива, щото на каква естетика ще го научиш това дете? Или пък ще ти обяснят колко нечовешки безотговорна си, защото без да искаш си изпуснала кученцето си навън и сега се тревожиш, въпреки че то е видимо добре. Ама какъв човек си ти бе ? Децата трябва да ти вземат на теб и кучето, и котката. Анатема!

Не си родила по естествен път? Лиглоо, само с болка се става майка! Ти не ми се пиши такава!

Не си кърмила детето си до университета? Че за какво си го родила това дете? Ми каква връзка ще изградиш ти с него? Разговори, обич, близост? Тц! Не важат пред кърменето! И ако не е хранено само с сьомга на пара, ти си за затвора!

Защо майките се критикуват помежду си

52436fbdfde019ceb073eef702c11f48 XL

Качило се дете на колело или на мотопед зад дядо си, за снимка. Ама защо е без каска това дете бе!!!? „Ами то само ще си стои, няма да ходи никъде!“, отговаряш любезно. Но Правилната не е съгласна, не то трябва да се изграждат навици! Никаква отговорност!

Имаш едно дете само? Егоистка!

Имаш две? И що ?

Имаш три? Ми сигурно у вас е егати мръсното и децата ти са мърляви ?

Печката ти не блести като луната? Не заслужаваш името жена!

Книги четеш? И защо вместо да врътнеш един кекс, си ги зачела тия книги?

Къде се раждат тия правилни жени се питам? С какво ги хранят, с кого общуват, че грам чувство за хумор не им е останало? Че викат на злобата „ирония“ и ходят да я ръсят по света ведно със съветите и констатациите си? Що им идват отвътре само отрицание и подигравки? И що не си седят в собствения си идеален живот, ми ходят да оправят чуждия?


Препоръчваме ви още:

Не се меси в чуждите работи

Аз и майчинските групи

Майчинските групи - полезни или вредни?

 

 

Последно променена в Петък, 12 Април 2019 08:51

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам