logomamaninjashop

Как да накараме децата да намразят Хелоуин

Автор: Мария Пеева

Бях решила да не влизам тази година в редовните спорове има ли място за Хелоуин по нашите земи, но в любимата ми група мами нинджи отново подхванахме темата и нямаше как да не я проследя. Разбира се, мнения всякакви изчетох - от “осанна” до “разпни го”, но искам да споделя с вас нещо, което истински ме развесели.

Няма спор, че децата обожават този празник. Повечето. По мои лични данни - 75 процента. (Да не се приема сериозно, защото статистиката ми е от моите четири деца - трима го чакат с нетърпение, а на един му е напълно безразличен и най-много да изяде бонбоните на братята си.)

Някои родители са много против да се отбелязва в училища и детски градини, но истината е, че не учителите настояват за това, а самите деца. Кое хлапе не обича да се маскира и да яде бонбони, в крайна сметка? Две неща е много трудно да наложиш на децата - да ги накараш насила да се радват на нещо или да ги накараш да мразят нещо, което им е забавно? И докато според мен правилният въпрос е - защо изобщо трябва да се отнема забавлението по какъвто и да е повод, някои по-консервативно настроени родители вероятно се питат по какъв начин да накарат заблудените си деца да забравят тези “сатанински ритуали”? Е, не се хабете, със забрани няма да стане, най-много родителите да излязат старомодни и задръстени. Но една майка сподели велика идея, която толкова ме разсмя, че не мога да я премълча.

Вместо да им забраняваме да празнуват, да накараме децата да намразят този празник! Ще проработи безотказно!

44968971 311638616098005 8630873082099138560 n

Ето и коментара на Нина Мочева:

Ако наистина е проблем за толкова хора тая Хелоуинска програма в училища и градини, има един сигурен начин да се отвратят децата веднъж завинаги и ще си спре от само себе си - да се побългари. Вместо да ги карат да се преобличат с костюми - да ги накарат да научат по едно стихотворение по случай Хелоуин. Ако може, 5 строфи. Който не знае стихотворение, ще се черви пред целия клас. Да се изиска да се научи основателят на Хелоуин кой е и да се отговори на въпроси, свързани с началната му история. Може да се направи и манифестация. Нещо такова да се спретне, и работата ще се разкисне бързо, уверявам ви...

Така че, ние, майките на деца, които обичат Хелоуин, предлагаме на учителите план в седем стъпки за трайно елиминиране на този антипатриотичен и антирелигиозен празник.

1. Вкарайте празника в официалната програма на училището.

2. Направете дълъг и сложен график на проявите, свързани с него.

3. Накарайте децата да научат историята му през годините и да държат тест с оценки. Евентуално може да се помисли и да се добави в малките матури.

4. Нека наизустят стихотворение от няколко строфи, на което ще ги изпитате в час, на дъската пред всички.

 5. Организирайте манифестация или шествие със задължително присъствие и костюми. За костюмите дори може да се направи обществена поръчка с “тайно наддаване”.

6. Нека някой прочут български певец напише песен за празника в патетично-сълзлив стил, която всички деца задължително ще трябва да пеят на два гласа.

7. Нека сладките и бонбоните се приготвят в стола на училището от здравословни продукти.

Хелоуин - кръв, пот и рецепти

44981066 355777398521310 698549595738734592 n

Гарантирам ви, че ако всичко това се случи, само след една година целият ентусиазъм на децата ще се стопи като шоколадов бонбон в детско джобче и само като чуят за Хелоуин, малките вампири ще пуфтят от досада.

А междувременно ми хрумва една много радикална идея... Защо просто не помислим как да преборим отегчението от българските празници и да ги направим наистина интересни за децата? Може би тогава чуждите няма да ни дразнят толкова.

Прочетохте ли: 

Хелоуински костюми за секси мамчета

Хелоуин и прекалените светии

Ле'ски е супермен

 

Последно променена в Понеделник, 29 Октомври 2018 13:53

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам