logomamaninjashop

Моето семейство и Григор

Автор: Мая Цанева

Да, ще пиша за Григор Димитров, за Гришо – по народному. Този напет младеж, осми в световния тенис, е тясно свързан с моето семейство.

Ще започна с предисловие. Ние не сме спортно семейство. Извън спорадичните ми опити за спортни занимания, тренирам крос с Митко, вдигане на тежести с Митко и тичане след автобус. Съпругът ми спи прекрасно на Формула 1, но никога не заспива на тенис мач. Особено ако в него играе Григор Димитров.

Синът ни се роди по време на US Open. Помня го, защото болките ми започнаха късно вечерта, когато от телевизора се чуваше ритмично удряне на топки и коментари на английски „15:30“. Мъжът ми изгледал един-два нощни мача, докато очаквал момчето ни да се роди. И така започна нашата одисея с Григор.

Митко е дете на тениса. Заедно с баща си гледат мачове от Големия шлем, откакто е роден. Аз съм кърмила, хранила с каша и приспивала Митко с тенис. Двамата мъже вкъщи са запечатани на снимка – всеки в своя стол, докато гледат поредния оспорван сет. И така и до ден-днешен – мач на Григор или финал е единствената неоспорима причина да не сменим канала на детско филмче. Това е и причината да закъсняваме… понякога. Tenis rules. Grigor forever.

Така, по стечение на обстоятелствата, аз понаучих правилата на играта, следя движението на Григор нагоре и надолу в ранглистата, и най-важното – пазя го от проклятието на Я. Я. е негов голям почитател, който влияе зле на играта му. Щом Я. гледа мач на Григор, той пада. Тогава аз се намесвам и изгонвам Я. от телевизора. Той, от своя страна, продължава да твърди, че аз съм дълбоко заблудена относно вредното му влияние, и има право да гледа тенис.

В интерес на истината напоследък Григор се отърси от проклятието на Я. и бие, или играе на висота, дори когато Я. го гледа. Може би… Не съм сигурна, затова щом загуби сет, аз правя пореден опит да изгоня Я. от стаята.

В резултат от облъчването ми с тенис и Григор от Я., аз развих майчински чувства към Григор. Защитавам го, когато го оплюват, радвам му се и не ми пука особено, че гаджето му била по-старша. Ако бях необвързана и той ме харесаше… любовта си е любов.

Аз съм неговият късмет, дори и той да не го знае. Но е хубаво да го научи, защото имам прекрасно момче с много енергия, което има нужда от цял корт и тричасов мач с Надал, за да се изтощи за следобеден сън. Затова, Григоре, дай знак от корта и аз ще изгоня Я. от стаята на секундата. След това го бий тоя Надал, обещаваш ли?

 

Снимка: offnews.bg

 

Препоръчваме ви още:


Лоши работи 
Искам да живея в Барселона! 
Футболът - този омразен спорт

Последно променена в Понеделник, 16 Октомври 2017 20:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам